Купити квартиру в Дніпрі

В ISW пояснили, навіщо окупанти брешуть про успішний наступ на Запорізькому напрямку

В ISW пояснили, навіщо окупанти брешуть про успішний наступ на Запорізькому напрямку

В Інституті вивчення війни пояснили, навіщо окупанти брешуть про свій успішний наступ на Запорізькому напрямку, передає НСН.

Cвоїми заявами про “успіхи” під час наступу на Запоріжжі окупанти намагаються відволікти росіян від відсутності обіцяного прогресу в Бахмуті

Вірогідно, російські війська за останні 72 години провели невдалу наступальну операцію в Запорізькій області. Жодних підтверджень територіальних здобутків на цьому напрямку нема.

Про це йдеться в огляді бойових дій в Україні від аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW).

Так, Генштаб ЗСУ 23 січня підтвердив, що російські війська наступали на Запорізькому напрямку 20 і 21 січня поблизу Малих Щербаків. Чи триває ця операція на момент публікації було не відомо.

Водночас аналітики звернули увагу на те, що 22 січня міністерство оборони Росії заявило, що під час цього наступу їхні підрозділи захопили більш вигідні позиції. Втім жодних деталей російська сторона не повідомила.

Окупанти брешуть про успішний наступ на Запорізькому напрямку

В ISW пояснили, навіщо окупанти брешуть про успішний наступ на Запорізькому напрямку

“Запорізький обласний окупаційний депутат Володимир Рогов, який 20 січня ініціював необґрунтовану серію заяв про те, що російські війська захопили кілька населених пунктів у Запорізькій області, стверджував, що російські війська захопили Кам’янське (приблизно 30 км на південь від міста Запоріжжя на березі річки Дніпро) 23 січня.  Раніше Рогов стверджував, що 20 січня російські війська захопили Малі Щербаки, Щербаки, Новоандріївку, Новоданилівку, Малу Токмачку та Білогір’я. Та станом на вихід цієї публікації немає жодних відкритих джерел, які підтверджують заяви Рогова”, – йдеться в огляді.

Як додали в ISW, доступні геолокаційні візуальні докази з 21 по 22 січня показують, що російські елементи розміром із загін воюють у полях приблизно за 2–3 км на південь від Новоданилівки та Малих Щербаків.

Відтак аналітики припускають, що Рогов своїми заявами про “успіхи” на Запоріжжі намагається відволікти росіян від відсутності обіцяного прогресу в Бахмуті.

“Російські війська не досягли значних успіхів поблизу Бахмута, попри просування в Соледарі в середині січня. Тож оточення або захоплення Бахмута Росією залишається малоймовірним. Відтак виникла розбіжність між великими очікуваннями, які розгорнули в інфопросторі Росії щодо Бахмута, та нездатністю російських сил швидко їх досягти”, – резюмують в Інституті.

За повідомленням Генштабу ЗСУ, станом на ранок 24 січня росіяни обороняються на Запорізькому напрямку та традиційно обстрілюють артилерією населенні пункти.

Наступ росії на Запорізькому напрямку не мав успіху – ISW

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×