Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]”Нафтогаз” озвучил тариф на газ в апреле[:ua]«Нафтогаз» озвучив тариф на газ у квітні[:]

[:ru]Нафтогаз» озвучил стоимость газа для населения в апреле, передает НСН, ссылаясь на Интерфакс-Украина.

Газопоставляющая компания “Нафтогаз Украины” в апреле сохранит цену природного газа для бытовых потребителей (населения) вна текущем уровне 6,86 грн/куб. м, а цена газа в пределах поставщика “последней надежды” на следующий месяц также сохранится на мартовском уровне в размере 6,99 грн/куб. м.

“Мы своим клиентам планируем предложить на апрель такую же цену, которая была у них в марте. И таким образом мы завершаем отопительный сезон стабильной цене”, – сказал он в эфире “5 канала”.

В то же время Коболев не стал говорить, какую фиксированную цену группа готова предложить в рамках годового контракта, срок действия которого начнется 1 мая 2021 года, и населению, и оптовым покупателям.

“Эту цену пока не определено. Мы подписали первый крупный контракт с ООО “Йе Энергия” (Дмитрия Фирташа – ИФ), который содержит формулу ценообразования. Цена будет точно известна 25 апреля этого года”, – отметил глава “Нафтогаза”.

Коболев также сообщил, что доля группы на рынке с августа 2020 года на сегодня выросла на 11 п.п. – до 13%.

Как сообщалось, Кабинет Министров Украины установил на февраль-март 2020 года предельную цену газа в 6,99 грн/куб. для бытовых потребителей, а также для объединений совладельцев многоквартирных домов (ОСМД), жилищно-строительных кооперативов (ЖСК) и религиозных организаций.

В Министерстве энергетики в ответ на запрос агентства “Интерфакс-Украина” сообщили, что не намерены инициировать действие ограничения цены на рынке газа в 6,99 грн/куб. м, установленного правительством на февраль-март для бытовых и ряда других потребителей.

НКРЕКП 5 марта предварительно приняла решение, которым обязала всех поставщиков газа предлагать бытовым потребителям базовый годовой пакет сроком действия с 1 мая до 30 апреля по фиксированной цене.

Как сообщалось, “Нафтогаз” предложил участникам рынка покупать у него ресурс на год вперед по фиксированной цене, отметив, что группа по поручению правительства завершила разработку рыночного решения, которое сможет защитить домохозяйства от сезонных скачков цены на газ во время следующего отопительного сезона, а также от роста цен, который наблюдается из-за восстановления мировой экономики.

Годовой тариф, который вводится для защиты потребителей, будет предоставляться по умолчанию всеми газоснабжающими компаниями, как это предусмотрено проектом решения НКРЕКП. В то же время каждый потребитель сможет менять годовой тарифный план на ежемесячный в течение года, а также выбрать услуги любого другого поставщика газа.

“Нафтогаз Украины” объединяет крупнейшие нефтегазодобывающие предприятия страны. Является монополистом по хранению природного газа в подземных хранилищах, а также по транспортировке нефти трубопроводным транспортом по территории страны.[:ua]«Нафтогаз» озвучив вартість газу для населення у квітні, передає НСН, посилаючись на Інтерфакс-Україна.

Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” у квітні збереже ціну природного газу для побутових споживачів (населення) на поточному рівні 6,86 грн/куб. м, а ціна газу в межах постачальника “останньої надії” на наступний місяць також збережеться на березневому рівні в розмірі 6,99 грн/куб. м.

“Ми своїм клієнтам плануємо запропонувати на квітень таку саму ціну, яка була у них у березні. Й у такий спосіб ми завершуємо опалювальний сезон стабільною ціною”, – сказав він в ефірі “5 каналу”.

Водночас Коболєв не став говорити, яку фіксовану ціну група готова запропонувати в межах річного контракту, термін дії якого розпочнеться 1 травня 2021 року, і населенню, і оптовим покупцям.

“Цю ціну поки що не визначено. Ми підписали перший великий контракт (з ТОВ “Йе Енергія” Дмитра Фірташа – ІФ), який містить формулу ціноутворення. Ціна буде точно відома 25 квітня цього року”, – зазначив голова “Нафтогазу”.

Коболєв також повідомив, що частка групи на ринку з серпня 2020 року на сьогодні зросла на 11 п.п. – до 13%.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України встановив на лютий-березень 2020 року граничну ціну газу в 6,99 грн/куб. для побутових споживачів, а також для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) і релігійних організацій.

У Міністерстві енергетики у відповідь на запит агентства “Інтерфакс-Україна” повідомили, що не мають наміру ініціювати дію обмеження ціни на ринку газу в 6,99 грн/куб. м, встановленого урядом на лютий-березень для побутових і низки інших споживачів.

НКРЕКП 5 березня попередньо схвалила рішення, яким зобов’язала всіх постачальників газу пропонувати побутовим споживачам базовий річний пакет терміном дії з 1 травня до 30 квітня за фіксованою ціною.

Як повідомлялося, “Нафтогаз” уже запропонував учасникам ринку купувати у нього ресурс на рік вперед за фіксованою ціною, зазначивши, що група за дорученням уряду завершила розроблення ринкового рішення, яке зможе захистити домогосподарства від сезонних стрибків ціни на газ під час наступного опалювального сезону, а також від зростання цін, що спостерігається через відновлення світової економіки.

Річний тариф, який впроваджується для захисту споживачів, надаватиметься за замовчуванням усіма газопостачальними компаніями, як це передбачено проектом рішення НКРЕКП. Водночас кожен споживач зможе змінювати річний тарифний план на щомісячний протягом року, а також обрати послуги будь-якого іншого постачальника газу.

“Нафтогаз України” об’єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом із зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×