Купити квартиру в Дніпрі

На скільки Україні вистачить продуктів в умовах війни

На скільки Україні вистачить продуктів в умовах війни

В Україні вже два тижні триває повномасштабна війна. Через це виникли перебої з постачанням продуктів у багатьох регіонах. А в деяких містах через блокаду ворожими військами виник справжній дефіцит. На скільки Україні вистачить продуктів в умовах війни, прогнозує експерт член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін, передає НСН, посилаючись на agroreview.

Незважаючи на воєнний стан через повномасштабне вторгнення агресора Росії на територію України, ситуація із продовольством буде стабільно позитивною у найближчі місяці – вважає експерт.

За словами Олега Пендзіна, запасів їжі має вистачити на кілька місяців. Проте, можуть виникнути труднощі з логістикою у місцях, де ведуться активні бойові дії.

Надходження товару до покупця влаштоване так: є центральні склади, потім досить невеликі, так звані “кущові” склади, а після цього вже полиці в магазинах.

“Мінімум двічі на добу відбувається підвезення продуктів (у торгові точки). У наших супермаркетів складів у місцях реалізації немає – вони всі працюють з рампи. Все, що розвантажили, одразу пішло на полиці. Але розвезення не поїде до міста, яке знаходиться під обстрілом”, – сказав Пензін.

Наприклад, у столиці ситуація із продуктами досить непогана. Є доступні під’їзди до міста, можна пересуватись і всередині міста. Та в Харкові, а також у передмістях Києва вже є проблеми. Водночас імовірні труднощі будуть і на заході України.

“Ми повинні розуміти, що на заході України населення зараз збільшилося у два, а то й утричі. А там склади та логістичні мережі не розраховані на таку кількість людей”, – пояснив експерт.

У такому випадку можна розраховувати на гуманітарну допомогу із прикордонних з Україною країн. Наприклад, із Польщі. Каравани із гуманітарною допомогою з цієї країни вже перетинають західний кордон України.

Запас продуктів на випадок війни — що купити та де зберігати

На скільки часу залишилось продуктів у мережі АТБ

Обмеження на продаж деяких продуктів в АТБ — кого стосуватиметься

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×