Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

На Донбасі втрати: один загиблий і троє поранених

На Донбасі в зоні проведення ООС знову важкі втрати. За дві доби 5 і 6 травня маємо одного загиблого і трьох поранених. Стан одного з поранених важкий. Про це НСН повідомляє, посилаючись на зведення штабу ООС.

З метою подальшого звинувачення у порушенні режиму припинення вогню, російсько-окупаційні війська продовжують вести обстріли позицій українських захисників, – зазначають у штабі.

З початку доби 6 травня зафіксовано 6 порушень з боку збройних формувань Російської Федерації.

Поблизу населеного пункту НОВГОРОДСЬКЕ окупанти здійснили обстріли із мінометів 82-го калібру, а біля ПІВДЕННОГО – ще й зі станкових протитанкових гранатометів.

Неподалік ПІСКІВ російські загарбники відкривали вогонь з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У напрямку наших позицій, біля населеного пункту ПИЩЕВИК ворог використав великокаліберні кулемети, а поблизу селища НОВОТОШКІВСЬКЕ – стрілецьку зброю.

Неподалік селища НОВОТРОЇЦЬКЕ противник відкривав вогонь із ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В результаті ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав вогнепальне кульове поранення. На жаль, врятувати життя воїну не вдалося.

Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника.

Ще один український військовослужбовець отримав осколкове поранення. Захиснику оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан здоров’я пораненого – важкий.

На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Патрулі СММ ОБСЄ і далі продовжують фіксувати озброєння російських найманців, яке розміщене з порушенням ліній відведення. Так 3 травня,  на аеродромі біля Переможного, зафіксовано скупчення військової техніки.

Патруль Місії під час здійснення спостереження зафіксував 3 вибухи поблизу населеного пункту Мінеральне. Це свідчить про продовження виконання робіт російськими найманцями з облаштування існуючих та створення нових оборонних позицій у напрямку лінії розмежування поблизу Донецької фільтрувальної станції.

Продовжуються перешкоджання роботі патрулів СММ ОБСЄ.

БПЛА СММ зазнавали впливу перешкод сигналу внаслідок глушіння під час виконання запланованих польотів уздовж усієї лінії розмежування: у районах населених пунктів Петрівське, Докучаєвськ, Лужки та Іванопілля.

4 травня представники СММ ОБСЄ зафіксували, як 5 людей в цивільному зняли стару та встановили нову камеру на бетонній башті шахти «Октябрьска» на окремій металевій щоглі поруч з камерою Місії, яка досі відключена.

Такі дії збройних формувань Російської Федерації продовжують дестабілізувати обстановку вздовж усієї лінії розмежування. З приводу цих порушень Українською стороною СЦКК направлено ноту на СММ ОБСЄ.

В районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Зокрема, піротехнічні розрахунки ДСНС України розмінували майже 17 гектарів території та передали на знищення 53 вибухонебезпечних предмети.

Протягом минулої доби, 5 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 19 порушень режиму припинення вогню.

Поблизу ВОДЯНОГО окупанти 5 разів відкривали вогонь з артилерійських установок 152 та  122 калібрів, мінометів 120 та 82-го калібрів та гранатометів різних систем.

З мінометів 120 калібру та артилерійських установок 122 калібру російські окупанти здійснили обстріл біля населеного пункту ПІВДЕННЕ.

Неподалік селища НОВООЛЕКСАНДРІВКА противник вів вогонь із мінометів 82-го калібру, а біля НОВОЗВАНІВКИ – ще й з протитанкових ракетних комплексів та станкових протитанкових гранатометів.

Поблизу населеного пункту МАЙОРСЬК ворог двічі відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Неподалік населеного пункту НОВОТОШКІВСЬКЕ російські загарбники два рази застосовували у бік позицій наших захисників гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.

Два рази у районі НОВОМИХАЙЛІВКИ та КАМ’ЯНКИ збройні формування Російської Федерації здійснили обстріл зі стрілецької зброї.

Біля ПРИЧЕПИЛІВКИ окупанти два рази відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, ручних протитанкових та підствольних гранатометів.

У передмісті населених пунктів ПІСКИ та ГНУТОВЕ ворог вів вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів, два українських захисники отримали поранення. Воїнам оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан здоров’я захисників – задовільний.

На обстріли окупантів військовослужбовці Об’єднаних сил відкривали вогонь у відповідь.

Про дії збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×