Купити квартиру в Дніпрі

Меморіал: вбиті росією. Дарина Сидоренко, 15 років, Харківщина, березень

Меморіал: вбиті росією. Дарина Сидоренко, 15 років, Харківщина, березень

Меморіал: вбиті росією – це проект агенції «Або», що створила платформу для збереження пам’яті про загиблих українців. Автори проекту збирають інформацію про українських військових, а також цивільних дорослих та дітей, яких вбила армія російської федерації.

НСН під час загальнонаціональної хвилини мовчання щодня публікує матеріали, оприлюднені на платформі.
Всі ці люди просто хотіли жити на своїй землі. У кожного з них своя історія. Передчасно обірвана росією.
Вони – не цифри в статистиці.
Ми не маємо права забути.
Вічна і світла пам’ять кожному! Співчуття рідним і близьким.

Вбиті росією: Дарина Сидоренко

Меморіал: вбиті росією. Дарина Сидоренко, 15 років, Харківщина, березень

15-річна Дарина Сидоренко загинула у своєму домі в місті Дергачі на Харківщині. 13 березня 2022 року в будинок поцілив російський снаряд.

«Близько 22.30 почався обстріл. Я розуміла, що до підвалу ми вже не встигаємо добігти, тому ми всі сіли на підлогу біля несучої стіни. Перший снаряд пролетів неподалік, а другий зачепив будинок. Даринка вибігла в іншу кімнату – за речами для молодших братиків-двійнят і саме в цей момент стався приліт в наш будинок. Все обвалилося. Ми не могли дістатися до неї. Приїхали працівники ДСНС і «швидка», але було вже пізно. Її всю побило уламками. Дарина загинула миттєво», – розповіла мама Юлія Чернова

Дарина навчалася у 9 класі Дергачівського ліцею №3. Після того, як почалася повномасштабна війна, дівчина вирішила, що в майбутньому стане захисницею.

«Даринка була артистичною, харизматичною і дуже життєрадісною дівчиною. Любила грати на гітарі, – розповіла мама дівчини. – Коли почалася війна, вирішила, що буде вступати до Національної академії прикордонних військ у Хмельницькому – щоби боронити свою країну. Але, на превеликий жаль, її мріям не судилося здійснились. Бо кляті вбивці забрали її життя».

У Дарини залишилися мама, тато і дев’ятирічні брати-двійнята.

УВАГА! Допоможіть зберегти пам’ять кожного та кожної, чиє життя обірвалося через війну росії проти України. Заповніть форму з даними про загиблих на сайті Меморіал: «Вбиті росією».

Інші трагічні історії тут: https://nikopolnews.net/tag/memorial/

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×