Купити квартиру в Дніпрі

Чому попри відключення світла суми у квитанціях ростуть – пояснили в Yasno

відключення світла

Українцям розповіли, чому попри відключення світла суми у квитанціях ростуть, передає НСН.

«Коли світло дають, у розетки включається все — зарядні для телефонів, павербанків, бойлери, пралки, пилососи. Відбувається різкий стрибок споживання», розповів гендиректор Yasno Сергій Коваленко.

Він зазначив, що, з одного боку, таке навантаження може спричинити аварію і мешканці знову залишаться без світла. А з іншого — може компенсуватися обсяг електроенергії, який був зекономлений під час відключення.

«Тому за підсумками місяця виходить, що клієнт використав стільки ж електроенергії, як і у періоди, коли відключення не застосовувалися», пояснив Сергій Коваленко.

Чому попри відключення світла суми у квитанціях ростуть

Чому попри відключення світла суми у квитанціях ростуть - пояснили в Yasno

Другою можливою причиною є те, що показання лічильників передаються нерегулярно або запізно. Якщо передавати покази вчасно, у рахунку буде вказана сума лише за фактичне споживання. В іншому випадку обсяг електроенергії, яку спожив клієнт, визначають за середньодобовим споживанням. Його розраховують залежно від показань, зафіксованих раніше, у минулі періоди.

«Сума у рахунку може бути вищою, ніж зазвичай. Навіть якщо через відключення електроенергії споживання загалом за місяць знизилося. Але у тих, хто передає показання вчасно, реальне споживання зараз зменшилося», додав гендиректор Yasno.

Зараз важливо розумно використовувати електроенергію, вчасно передавати показання та регулярно платити за спожиті обсяги.

Як відсутність світла впливає на психіку і настрій та що з цим робити

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×