Купити квартиру в Дніпрі

Україна відновила транзит російської нафти до Європи

Україна відновила транзит російської нафти до Європи

Україна відновила транзит російської нафти до Європи. Він проходитиме українською ділянкою магістрального нафтопроводу «Дружба» у напрямку Словаччини та Угорщини.

Нагадаємо, 4 серпня, Україна вимушено зупинила транзит російської нафти ділянкою магістрального нафтопроводу «Дружба» у зв’язку з несплатою ПАТ «Транснєфть» авансового платежу за транспортування нафти. Про це НСН дізнався з повідомлення АТ «Укртранснафта».

«Договір між Укртранснафтою та Транснєфтью про надання послуг з транспортування передбачає перекачку нафти за 100% попередньою оплатою. Тож транспортування можливе лише за умови попередньої оплати таких послуг», заявляють у компанії.

Оскільки від Транснєфті не надійшли кошти, угорська нафтова компанія MOL, яка є основним споживачем нафти, що транспортується цією гілкою, виступила з ініціативою взяти на себе зобов’язання з оплати транзиту російської нафти. У середу, 10 серпня, Укртранснафта отримала платіж і о 16:30 відновила транспортування нафти українською ділянкою.

Зазначимо, видобуток нафти в росії повинен впасти приблизно на 20% до початку наступного року після набуття чинності заборони Європейського союзу на імпорт. Такий прогноз надає Міжнародне енергетичне агентство.

Україна вперше здійснила транзит газу між країнами ЄС

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×