Купити квартиру в Дніпрі

Родичі захисників “Азовсталі” просять Зеленського завадити фейковому трибуналу над бійцями

Родичі захисників "Азовсталі" просять Зеленського завадити фейковому трибуналу над бійцями

Родичі захисників “Азовсталі” просять Зеленського завадити фейковому трибуналу над бійцями. Також вони звертаються до комітету Червоного Хреста і ООН.

В асоціації родин захисників “Азовсталі” підкреслили, що військовослужбовці України, які виконували визначені державою і законом обов’язки на території України, не можуть бути осудженими іншими держави, тим паче – ніким не визнаними псевдодержавами.
Про це НСН дізнався з повідомлення телеграм-каналу асоціації родин захісників “Азовсталі”.

“Асоціація родин захисників “Азовсталі” звертається до президента України Володимира Зеленського, до всіх міжнародних організацій, зокрема гарантів безпеки захисників “Азовсталі” – Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН, з проханням втрутитися у цей театр абсурду, засудити та завадити проведенню фейкових трибуналів, які загрожують бійцям полку “Азов””, йдеться в повідомленні.

До того ж, рідні захисників України нагадали, що права військовополонених гарантуються Женевськими конвенціями 1949 року. Згідно з цим документом, будь-які посягання на людську гідність військовополонених – заборонені, як і їхнє засудження чи застосування покарання без попереднього рішення законного суду.

Червоний Хрест заявив, що не гарантував безпеку військових, які виходили з «Азовсталі»

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×