Купити квартиру в Дніпрі

Звідки більшість українців отримують інформацію про події в Україні – хто у лідерах

из каких источников украинцы берут информацию

Стало відомо, звідки отримують інформацію про події в Україні в умовах війни з Росією більшість українців. У лідерах – телебачення

Потужним джерелом інформації для громадян України також є інтернет-видання та Телеграм. Про це свідчать результати нового соцдослідження, проведеного соціологічною групою “Рейтинг”. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті OBOZREVATEL.

За даними соціологів, війна дещо підвищила втрачені раніше загальнонаціональними телеканалами позиції. Наразі саме телебачення домінує серед джерел, з яких черпають інформацію українці – з нього дізнаються про новини 62% громадян України (у листопаді 2021 року було 56%).

Звідки українці отримують інформацію про події в Україні

Звідки більшість українців отримують інформацію про події в Україн

Інтернет-сайти інформують про події в країні 47% українців.

Більше почали читати українці й групи та канали у месенджерах – нині з них отримують інформацію 42% громадян (проти 13% у листопаді).

Натомість знизилася доля соціальних мереж (з 49% до 37%).

Зросло отримання інформації від родичів та знайомих (з 14% до 28%), бо часто вони – безпосередні свідки подій, що відбуваються.

Газети та журнали лишаються джерелом інформації для 6% українців, а з радіо про новини дізнаються 15% громадян.

Що стосується розподілу каналів інформації за віком, то телебаченню традиційно віддають перевагу люди старшого віку (78%), інтернет-сайти є основним джерелом новин для українців середнього віку (58%), громадяни ж України віком до 35 років читають групи та канали у месенджерах (62%).

В Україні більшість обмежень на роботу в нічний час знято

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×