Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Жовта розмітка на дорогах України – що це означає (відео)

В Україні почала з’являтись нова розмітка на дорогах у вигляді жовтих сіток. Таку розмітку вже наносять у Києві та інших великих містах країни. Що означає жовта розмітка?

Для чого потрібна така розмітка НСН дізнався з повідомлення на сайті OBOZREVATEL. З 1 листопада в Україні почали діяти нові Правила дорожнього руху.

У розділі “Дорожня розмітка” є позначення одного з нововведень – пункт 1.10.3 (коробчаста розмітка жовтого кольору) – наноситься на проїжджу частину в зоні перехрестя для попередження про заборону в’їзду на перехрестя у разі виникнення затору (Постанова Кабміну № 1091 от 29.09.2021).

Жовта розмітка на дорогах України - що це означає (відео)

Нова розмітка тільки почала з’являтися на дорогах України. Саме тому багато водіїв не знають її значення.

На думку ініціаторів появи такого типу розмітки, вона допоможе знизити аварійність на жвавих перехрестях та зменшити затори.

Згідно з новими правилами дорожнього руху, водіям категорично заборонено виїжджати на жовту сітку на перехрестях під час скупчення машин чи заторів.

Жовта розмітка на дорогах України - що це означає (відео)

Водіям не можна виїжджати на ділянку дороги з такою розміткою, якщо вони не встигли закінчити проїзд перехрестя до зміни кольору світлофора.

На думку експертів, працюватиме така розмітка лише в тому випадку, коли за порушення проїзду перехрестя, зокрема, виїзд на ділянку дороги, зазначену відповідно до пункту 1.10.3, штрафуватимуть.

Жовта розмітка на дорогах України - що це означає (відео)Жовта розмітка на дорогах України – що це означає (відео)

Крім того, має пройти час, поки водії розберуться з усіма нововведеннями, які набрали чинності у листопаді цього року.

В Україні з’явився новий дорожній знак: що слід знати водіям

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×