Купити квартиру в Дніпрі

Заряджаєм повербанки – у п’яти областях України аварійні відключення електроенергії

Заряджаєм повербанки – у п’яти областях України аварійні відключення електроенергії

В України зріс дефіцит потужності. Через це у п’яти областях України введені аварійні відключення електроенергії

Споживання електроенергії в Україні збільшилося. У зв’язку із цим у п’яти регіонах діють аварійні відключння світла. Про це повідомляє НСН з посиланням на UNN.

До всіх областей доведені ліміти споживання – впродовж доби. У Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Волинській та Львівській областях через перевищення лімітів застосовані аварійні відключення, які мождиві і в інших областях, повідомили в НЕК “Укренерго”.

У п’яти областях аварійні відключення електроенергії

Заряджаєм повербанки – у п’яти областях України аварійні відключення електроенергії

Яка ситуація в енергосистемі на 23 січня

Споживання електроенергії більше, ніж у неділю, що пов’язано з початком робочого тижня, а також поступовим зниженням температури по всій Україні. У зв’язку з цим зріс дефіцит потужності.

Внаслідок російських ракетних та дронових атак пошкоджені електростанції (генеруючі потужності) та високовольтна мережа. Через це виник дефіцит потужності. Остання атака росіян 14 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком енергоблокам теплових електростанцій. Виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання.

До всіх обленерго доведені ліміти споживання на всю добу. Уже зранку ліміти перевищені у п’яти областях: Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Волинській та Львівській, де наразі застосовуються аварійні відключення, які можливі також в інших областях.

Відомо, що«Укренерго» вдалося відновити одну з ліній 330 кВ на південному сході країни.

Енергосистема України вже пережила 12 ракетних атак ворога та 14 ударів БПЛА по енергооб’єктах.

Що буде з відключеннями електроенергії в Україні – Укренерго

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×