Купити квартиру в Дніпрі

Захист від стеження – у смартфонах на Android з’явиться нова функція

Захист від стеження - у смартфонах на Android з'явиться нова функція

Внаслідок вторгнення російських військ в Україну та активізації російських спецслужб стало ще актуальніше питання захисту смартфонів. Незабаром в ОС Android з’явиться нова функція захист від стеження за користувачом

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Зокрема, йдеться про автоматичне визначення наявності невідомого Bluetooth-маячка, який знаходиться неподалік користувача. Це допоможе захистити власників гаджетів від стеження. Функція корисна не лише під час воєнного стану, а й у мирний час.

Захист від стеження - у смартфонах на Android з'явиться нова функція

Якщо вам така технологія видалася знайомою, то в цьому немає нічого дивного. Ви маєте рацію. Така технологія вже існує. У iPhone можна виявити трекер AirTag. Раніше стало відомо, що Apple оновить ОС маячків AirTag, щоб їх не можна було використовувати у злочинних цілях.

Тим часом, для того, щоб українцям заблокувати доступ окупантам до телефонів, потрібно обмежити кількість спроб введення пароля у свій телефон, скасувати зображення повідомлень на заблокованому екрані, вимкнути FaceID та TouchID. Крім того, потрібно щодня видаляти повідомлення, пошту, дзвінки, якими можуть зацікавитись окупанти.

Нова функція у “Дії“, яка стане для українців основною після війни

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×