Купити квартиру в Дніпрі

За яких умов заробітчани можуть отримати субсидію

при каком условии заробитчаны могут получить субсидию

Заробітчани, як і всі українці, мають право отримати субсидію на оплату комуналки. Однак на неї можуть розраховувати  не всі. За яких умов трудові мігранти отримують субсидію

Отримати субсидію можуть лише ті заробітчани, хто сплачує податки із грошей, зароблених за кордоном, і може це підтвердити. Субсидія може бути надана таким громадянам на загальних підставах. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Багатьох заробітчан позбавили можливості на отримання субсидії у 2021 році. Тоді було запроваджено норму: у разі відсутності людини в Україні протягом 60 і більше днів, її сім’я позбавляється права на субсидію. Проте не все настільки безвихідно.

За яких умов заробітчани можуть отримати субсидію

Якщо протягом свого перебування за кордоном людина декларувала доходи та сплачувала податки тут, в Україні, то вона може розраховувати на субсидію. Звичайно, і в цьому випадку немає гарантії, що її дадуть. Адже при призначенні субсидії враховують рівень доходів членів домогосподарства. І якщо виявиться, що гроші, отримані заробітчанином за кордоном, дозволяють його сім’ї оплачувати комуналку самостійно, субсидію їм не дадуть.

Однак, якщо його заробітки невеликі, він може розраховувати на допомогу держави так само, як і решта громадян.

При цьому слід пам’ятати, що підставою для відмови в субсидії не можуть бути такі факти:

  • отримання в Україні пенсії або інших офіційних доходів – таких як стипендія або допомога при народженні дитини;
  • перебування за кордоном на лікуванні, навчанні або у відрядженні.

Бувають також випадки, що член сім’ї виїхав за кордон або на постійне місце проживання, або на тривалий період. В цьому випадку необхідно офіційно підтвердити факт його реєстрації в іншій країні. І тоді його рідні матимуть право на субсидію.

Як отримати субсидію за нових умов: інструкція від Мінсоцполітики

Хто в Україні може отримати субсидію на електрообігрівання

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×