Купити квартиру в Дніпрі

За газ низької якості українцям повернуть гроші : як перевірити

за газ низкого качества украинцам вернут деньги

Українцям розповіли, що за газ низької якості повернуть гроші. Як перевірити якість газу та куди звертатися у разі виявлення проблем

Причиною погіршення якості енергоресурсу є обладнання, за яке несуть відповідальність облгази. Українцям повернуть гроші, якщо виявиться, що газ у трубах низької якості. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

В Україні споживачі все частіше скаржаться на зниження якості газу в трубах, при намотуванні однакового обсягу кубометрів енергоносія рівень тепла знижується. Газ у газових плитах може горіти не синім, а червоним, помаранчевим або жовтим полум’ям, коптіти. Щоб вирішити проблему, насамперед рекомендують звертатися до облгазів, які за заявкою споживачів зобов’язані провести перевірку якості ресурсу, що поставляється.

за газ низької якості українцям повернуть гроші

Якщо облгаз встановить, що природний газ є належної якості, але споживачі все одно підозрюють, що це не так, то з власної ініціативи можна перевірити якість газу в лабораторії. Вартість процедури складає близько 10000 гривень.

Якщо у лабораторії встановлять низьку якість газу, то облгаз зобов’язаний відшкодувати споживачам всі витрати. Якщо ж газ відповідає стандартам, компенсацію отримати не вдасться. До того ж, доведеться відшкодувати облгазові витрати на перевірку тиску у трубах та якості блакитного палива.

Експерти зазначають, що в газі можуть бути сторонні домішки, але потрапляють вони до нього під час видобутку та транспортування. Умисно розбавити газ, наприклад, додавши до нього повітря, неможливо, оскільки це є вибухонебезпечним.

Також за підозри на погіршення якості газу рекомендують зателефонувати за номером 104, щоб фахівці оглянули газове обладнання, нерідко причиною проблем стає забруднене сопло конфорки.

Українцям повернуть гроші за переплачений газ: кому і як

Українцям, які зробили газовий запас, повернуть переплату

Українцям пропонують пільгові тарифи на газ — хто зможе платити менше

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×