Купити квартиру в Дніпрі

Який іспит складатимуть цьогоріч випускники замість ЗНО

какой экзамен будут сдавать ученики в 2022 году

Цьогоріч в Україні скасовано Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) та державну підсумкову атестацію (ДПА) для випускників шкіл. Крім того, скасували єдиний вступний іспит і єдине фахове вступне випробування. Але вступники все одно складатимуть іспит до вищого навчального закладу

Про те, яку новацію готують для цьогорічний вступників, розповіли народні депутати. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

ЗНО та інші випускні і вступні випробування скасували лише на 2022 рік. Усе – через війну. В Міносвіти і Раді зважили ситуацію, в якій опинилося багато випускників, і вирішили не наражати їх на зайвий стрес. Отже, саме через це і скасували ЗНО.

Який іспит складатимуть цього річ випускники замість ЗНО

Втім, вступна кампанія все одно пройде, але, так би мовити, за полегшеним сценарієм.

“Це буде простий, зрозумілий, а головне — прозорий механізм вступу. Наше головне завдання — зберегти інтелектуальний потенціал України та дати абітурієнтам чіткий план дій”,  — каже голова підкомітету з питань вищої освіти Юлія Гришина.

Замість ЗНО для випускників готують єдиний мультипредметний тест

За словами депутатки, цей тест складатиметься із трьох предметів:

  • української мови і літератури;
  • математики;
  • історії.

Випускники шкіл матимуть змогу скласти його онлайн у безпечних місцях. Отже, замість трьох тестів, які зазвичай складають у ЗНО, випускники писатимуть лише один.

В Україні скасують ЗНО та ДПА: вступ до вишів організують за іншою схемою

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×