Купити квартиру в Дніпрі

Як захистити себе від онлайн-шахраїв у додатку «Дія»

Як захистити себе від онлайн-шахраїв у додатку «Дія»

У Мережі останнім часом побільшало фейків про державну програму єПідтримка. Як розпізнати шахрайські повідомлення про єПідтримку у додатку “Дія“

Прес-служба додатку Дія розповіла, як захистити себе від онлайн-шахраїв. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Шахраї розсилають SMS або повідомлення у соціальних мережах про нібито зарахування грошей єПідтримки. Зловмисники просять перейти за посиланням, щоб отримати гроші. Ніколи не переходьте за таким посиланням.

Як захистити себе від онлайн-шахраїв у додатку «Дія»

Насправді про зарахування грошей повідомляє додаток Дія та банк за допомогою push-повідомлення, в якому міститься лише текст. Зверніть увагу, що у цьому випадку жодних посилань немає.

Крім того, пам’ятайте, що гроші на банківську картку зараховуються автоматично. Можна одразу перевірити свій баланс за допомогою онлайн-банкінгу.

Врахуйте, що Дія та Мінцифри не розсилають SMS або повідомлення у соціальних мережах. Якщо ви зіткнулися з таким явищем, знайте, що це діють шахраї.

Слід зазначити, що після вторгнення Росії в Україну активізувалися шахраї, які навіть під час війни намагаються обманювати довірливих українців. Часто вони це роблять під видом допомоги біженцям у нібито виїзді до безпечних регіонів або під виглядом збору допомоги для ЗСУ.

Як у додатку «Дія» перевірити справжність документів іншої людини (відео)

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×