Купити квартиру в Дніпрі

Як проводити розрахункові операції без кассового апарату: нові правила роботи для ФОП

як проводити розрахункові операції

ФОПів по всій Україні, крім тих, що розміщені у селах, зобов’язали використовувати касові апарати у своїй роботі. Як проводити розрахункові операції, якщо відбулося відключення електроенергії або апарат вийшов із ладу

Проте, багатьох цікавить питання, що робити у разі, якщо під час розрахунків відбулося відключення електроенергії чи касовий апарат вийшов із ладу. Щоб не отримати штраф від податкової, потрібно обов’язково мати розрахункову книгу і робити в ній необхідні записи. Про це NS дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Так, у разі зупинки касового апарату, а також за його відсутності, у підприємця має бути спеціальна книга обліку розрахункових операцій. Саме туди потрібно заносити всі дані у разі форс-мажорної ситуації.

як проводити розрахункові операціії

Після усунення технічних неполадок усі розрахунки доведеться провести через касовий апарат, відповідно до зроблених записів. Податкова усі ці дані з часом перевірить. Через реєстратор проводяться суми окремо за кожною ставкою ПДВ, акцизу чи іншого податку (збору), після чого слід виконати Z-звіт. У разі обнулення оперативної пам’яті необхідно буде відновити дані з контрольної стрічки.

На сьогоднішній день ФОПи у 1166 населених пунктах України можуть не встановлювати касові апарати та не видавати покупцям чеки. Головною умовою є не перевищення граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій, що становить 167 розмірів мінімальної зарплати, а також торгівля усіма товарами, крім підакцизних.

Нові правила роботи ФОП в Україні: як тепер мають працювати курʼєри

За якої умови ФОПи не повинні встановлювати касові апарати

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×