Купити квартиру в Дніпрі

Як оформити статус ВПО за спрощеною процедурою і отримати виплати (Відео)

как оформить статус ВПО и выплаты

В Україні спростили процедуру отримання статусу внутрішньо-переміщеної особи. Кабінет міністрів ухвалив додаткові нормативні акти, за допомогою чого українці зможуть легше оформити статус ВПО

Про це заявила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. Тепер не потрібен паспорт, достатньо лише тимчасової довідки, і можна обійтися без позначки про зняття на облік у Міграційній службі.

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті ФАКТИ.

Як оформити статус ВПО за спрощеною процедурою і отримати виплати (Відео)Як оформити статус ВПО за спрощеною процедурою і отримати виплати (Відео)

“Це ще один спрощений крок, щоб отримати довідку про статус внутрішньо-переміщеної особи. Наприклад, є люди, які не мали документів, тобто паспорта. Основою такої довідки є паспорт. А тепер дозволено це робити без паспорта. Буде тимчасова довідка, якої достатньо для Мінсоцполітики, які мають виплатити кошти. Також ми зробили, що тепер без позначки на зняття на облік у Міграційній службі. Така довідка тепер є безстроковою. Зміна місця реєстрації не впливає на довідку, тобто вона залишатиметься чинною. Я прошу, звертайтесь до нас на гарячу лінію Мінреінтеграції 1548, а також мобільний телефон +38(096)078-84-33. Повідомляйте про проблеми з отриманням такої довідки, виплатами, паспортними документами. Ми допомагатимемо кожному і в конкретному випадку вчитися, що потрібно спростити далі.”

Українці можуть звертатися на гарячу лінію Міграційної служби за номерами 1548 або +38(096)078-84-33, щоб отримати допомогу з оформленням статусу ВПО.

“Все, що стосується переміщення на підконтрольні території, виплат, довідок, питання освіти, охорони здоров’я. Все, що внутрішні переселенці хочуть дізнатися, можна дзвонити. Ми намагатимемось не лише консультувати, а й практично допомогати,” – наголосила Верещук.

Статус біженця в Україні – як оформити допомогу від держави

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×