Купити квартиру в Дніпрі

Виїзд за кордон під час війни: чи випустять з країни обмежено придатних громадян

Виїзд за кордон під час війни: чи випустять з країни обмежено придатних громадян

Через воєнний стан в Україні виїзд за кордон заборонено для військовозобов’язаних чоловіків. Але є винятки. Чи мають право обмежено придатні громадяни виїхати з країни

В Україні через військову агресію росії триває загальна мобілізація, пов’язана із воєнним станом, в рамках котрого військовозобов’язані чоловіки, від 18 до 60 років, не можуть виїхати з країни. Проте, існує низка винятків, що передбачені чинним українським законодавством.

Чи мають право обмежено придатні до військової служби громадяни виїхати за межі країни, перетнувши державний кордон на момент дії воєнного стану, НСН дізнався з повідомлення на сайті «Телеграф».

Виїзд за кордон під час війни: чи випустять з країни обмежено придатних громадян

Як кажуть експерти, обмежено придатні особи у воєнний час не мають права перетинати кордон при умові, що не мають на те вагомих підстав, адже обмежена придатність – це непридатність до служби виключно у мирний час і зовсім не означає, що військовозобов’язаний має відстрочку від служби.

Варто відзначити, що така група українців все ж може бути призвана на службу під час мобілізаційних заходів та служити в тилу.

“Оцінити стан придатності може тільки військово-лікарська комісія при територіальних центрах комплектування й соціальної підтримки. Якщо чоловік не має такої довідки під час перетину кордону – остаточне рішення ухвалюватиме прикордонник”, — пояснюють фахівці.

Виїзд за кордон знятих з військового обліку — хто приймає остаточне рішення

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×