Купити квартиру в Дніпрі

Виплати вимушеним переселенцям в Україні скасують – кому перестануть виплачувати грошову допомогу

с мая перестануть платить деньги вынужденным переселенцам

Українцям, які повернулися додому після вимушеного від’їзду з рідної країни через напад РФ, перестануть виплачувати грошову допомогу

Про це у ефірі національного телемарафону розповіла голова Мінсоцполітики Марина Лазебна. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Сьогодні.

За її словами, виплати припиняться з травня.

“Дуже багато людей, які два місяці перебували в наших безпечних регіонах, повертаються додому, повертаються до роботи, за що ми їм дякуємо. Так ось таким людям виплати припинятимуться з травня”, — розповіла чиновниця.

Виплати вимушеним переселенцям в Україні скасують – кому перестануть виплачувати грошову допомогу

Втім, як зазначила Марина Лазебна, грошову допомогу продовжать отримувати ті українці, на землях яких продовжуються активні бойові дії, через які люди не можуть повернутись додому, і ті, у кого пошкоджено майно.

Наприклад, умовно кияни, у яких не зруйнований будинок, перебувають у Львові, то їм виплати з травня зупинять, навіть якщо вони й надалі прагнутимуть залишатися там.

Країнам ЄС виділять 4 млрд євро, щоб утримувати українців

Фінансова допомога буде спрямована на надання послуг людям, які вимушено поїхали зі своєї країни. Зокрема, для допомоги українцям ці кошти вкладатимуться у:

  • житло;
  • школи;
  • лікарні;
  • дитячі садки.

Грошові виплати переселенцям, які повторно переїхали під час війни – як отримати допомогу

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×