Купити квартиру в Дніпрі

Військовий коефіцієнт на обсяги водопостачання – як будуть розраховувати вартість

военный коэффициент на водоснабжение

В Україні, яка вже більше місяця бореться з російськими окупаційними військами, за новою схемою розраховуватимуть вартість водопостачання. Щоправда, це стосується не всіх українців, а лише частин споживачів, повідомила прес-служба Мінрегіону

Тепер запроваджується так званий військовий коефіцієнт, за яким комунальники під час війни визначатимуть обсяги водопостачання, подачі гарячої води та водовідведення. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Це зроблено у зв’язку з тим, що в нашій країні під час воєнного стану значно змінилися обсяги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення. Так, наприклад, у Києві обсяги таких послуг скоротилися вдвічі.

Військовий коефіцієнт на обсяги водопостачання

Крім того, треба врахувати, що мільйони українців, рятуючись від обстрілу російських окупантів, залишили свої будинки і тому не можуть передавати свідчення лічильників.

Введення військового коефіцієнта допоможе уникнути надмірного нарахування споживачам, які отримують рахунки за середніми показниками спожитих послуг.

Нагадаємо, під час воєнного стану в Україні, як і раніше, потрібно платити за комунальні послуги. Проте пеня за несвоєчасну оплату не нараховується.

В Україні зміняться правила розрахунку платежів за воду для тих, хто вимушено переїхав

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×