Купити квартиру в Дніпрі

В Україні закінчується термін прийому заявок на допомогу 6500 гривень

В Україні закінчується термін прийому заявок на допомогу 6500 гривень

Лише кілька днів залишилося українцям, які втратили роботу через війну, для того, щоб подати заявку на допомогу 6500 гривень. Прийом заявок закінчується 31 березня

Такий термін визначено постановою Кабміну №367, яка опублікована на урядовому сайті. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

“Встановити, що останнім днем подання запитів (заявок) для отримання допомоги у рамках “єПідтримка” є 31 березня 2022 року”, – йдеться у постанові.

В Україні закінчується термін прийому заявок на допомогу 6500 гривень

6500 гривень – це одноразова допомога українцям, які втратили свою роботу через війну. Ця допомога призначається не всім. Вона розрахована лише на мешканців окремих регіонів, на території яких відбуваються воєнні дії.

Зокрема, претендувати на виплату 6500 гривень можуть мешканці таких регіонів: Чернігівської, Сумської, Харківської, Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Донецької, Луганської, Київської, Житомирської, Одеської, Волинської, Дніпропетровської областей та міста Київ.

Заявки на виплату допомоги приймаються через портал державних послуг “Дія”, а сам механізм виплат організований у програмі “єПідтримка”. Це той самий механізм, через який українцям виплачувалася так звана “тисяча Зеленського” за щеплення від ковіду.

Державою виділено на виплату допомоги 6500 гривень 21,45 млрд гривень. Це дозволить виплатити допомогу 3,3 млн. українців. Вже 2,7 млн. громадян отримали цю допомогу. В сумі їм уже виплатили 17,9 мільярда гривень. Проте заявки на виплату вже подало понад 4 млн українців. Очевидно, саме через це уряд вирішив припинити їхній прийом.

У повідомленні уряду нагадують, що ця послуга доступна лише тим українцям, за яких до війни регулярно сплачували ЄСВ.

На що можна витратити 6500 гривень допомоги під час війни

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×