Купити квартиру в Дніпрі

В Україні ще одну групу ліків почнуть відпускати за електронним рецептом

еще одну группу прпаратов будут выдавать по е-рецепту

В аптеках України ще одну групу лікарських препаратів почнуть відпускати за електронним рецептом.  Нововведення почне діяти вже з листопада

Наркотичні лікарські засоби в аптеках почнуть відпускати за електронним рецептом. Таке правило для цієї категорії ліків введуть з листопада

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті РБК-Україна.

В Україні ще одну групу ліків почнуть відпускати за електронним рецептом

“Запуск електронного рецепта на наркотичні (психотропні) лікарські засоби відбудеться в листопаді цього року”, – йдеться в повідомленні.

В МОЗ зазначають, що для відпуску таких препаратів за е-рецептом аптечні заклади, що мають відповідну ліцензію на відпуск наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, повинні обов’язково зареєструватися в ЕСОЗ. Є нововведення і для лікарів.

“Лікарі закладів, які підключені до електронної системи охорони здоров’я, повинні будуть призначати ці ліки за електронними рецептами. А в разі відсутності підключення до ЕСОЗ – за паперовими з використанням спеціальних рецептурних бланків форми № 3”, – пояснюють в МОЗ.

Так, із випискою електронного рецепта пацієнту надходитиме смс із номером рецепта та унікальним кодом погашення, які він має повідомити фармацевту в аптеці для отримання препаратів, призначених е-рецептом.

В Україні із серпня почнуть видавати електронні рецепти на антибіотики

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×