Купити квартиру в Дніпрі

В Україні позачергово підвищили соцвиплати незахищеним громадянам: хто і скільки отримає

в Україні підвжищили виплати деяким категоріям населення

Уряд позачергово підвищив соцвиплати незахищеним громадянам. Вже з 1 березня суми, які вони отримають, будуть вищими на кілька сотень. Однак, підвищені виплати із березня отримають не всі

Про це повідомило Мінсоцполітики на своїй сторінці у Facebook. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Незважаючи на війну, з 1 березня поточного року в Україні підвищуються соціальні виплати для деяких незахищених верств громадян.

В Україні підвищили соцвиплати незахищеним громадянам

Що зміниться

Мінімальний розмір виплати особам з інвалідністю з дитинства, дітям з інвалідністю та одержувачам державної соціальної допомоги, які не мають права на пенсію, а також людям з інвалідністю, становитиме 2100 гривень.

Щомісячна допомога на дітей віком до 6 років, які виховуються в багатодітних сім’ях, також становитиме 2100 гривень замість 1700.

У більшості регіонів оновлені виплати громадяни почнуть отримувати вже з березня. Однак жителі тимчасово окупованих територій, де органи соціального захисту не мали змоги здійснити перерахунки, у березні отримають допомогу в тих розмірах, що були. Їхні виплати перерахують згодом, і вже відтоді почнуть виплачувати нові суми, а також повернуть різницю за березень.

“В містах і районах, де через бойові дії органи влади не могли працювати, люди отримають соціальні допомоги в попередніх розмірах, а підвищення – у наступних періодах за весь термін, починаючи з 1 березня”, – зазначають у повідомленні.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×