Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]В Украине усилят борьбу с фальсификацией продуктов питания[:ua]В Україні посилять боротьбу з фальсифікацією продуктів харчування [:]

[:ru]Кабинет министров Украины решил усилить борьбу с продуктовым фальсификатом на внутреннем рынке. Для защиты прав потребителей будут введены новые требования к реализации и маркировке продуктов питания

Согласно сообщению на сайте Министерства экономики Украины, Кабмин поддержал проект закона, в котором предлагается ввести новые требования к маркировке и реализации пищевой продукции. Об этом НСН узнал из сообщения на сайте TODAY.UA.

Кроме того, будут ужесточены требования по допуску к производству, расширен список объектов санитарных мер. Также будет усилено наказание за нарушения требований пищевого законодательства. Принятие этого законопроекта позволит усилить борьбу с фальсификацией продуктов питания в Украине.

[:ru]В Украине усилят борьбу с фальсификацией продуктов питания[:ua]В Україні посилять боротьбу з фальсифікацією продуктів харчування [:]

Потребители получат доступ к достоверной и исчерпывающей информации о составе каждого продукта. Об этом рассказала заместитель главы Минэкономики Ирина Новикова.

Авторы законопроекта предлагают усовершенствовать украинское законодательство в сфере производства и введения в оборот пищевых продуктов животного происхождения.

В перечень объектов санитарных мер будут внесены:

  • пищевые добавки;
  • ароматизаторы;
  • пищевые энзимы;
  • природные минеральные воды;
  • питательная ценность;
  • польза для здоровья и другое.

Для проверки качества работы производителей пищевой продукции будут введены инспекции со стороны лиц и лабораторий компетентного органа.

Кстати, недавно “НСН” писал: 7 продуктов питания, которые нельзя хранить в пластиковой посуде[:ua]Кабінет міністрів України вирішив посилити боротьбу із продуктовим фальсифікатом на внутрішньому ринку. Для захисту прав споживачів буде запроваджено нові вимоги до реалізації та маркування продуктів харчування

Згідно з повідомленням на сайті Міністерства економіки України, Кабмін підтримав проект закону, в якому пропонується запровадити нові вимоги до маркування та реалізації харчової продукції. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Крім того, буде посилено вимоги щодо допуску до виробництва, розширено список об’єктів санітарних заходів. Також буде посилено покарання за порушення вимог харчового законодавства. Ухвалення цього законопроекту дозволить посилити боротьбу з фальсифікацією продуктів харчування в Україні.

[:ru]В Украине усилят борьбу с фальсификацией продуктов питания[:ua]В Україні посилять боротьбу з фальсифікацією продуктів харчування [:]

Споживачі отримають доступ до достовірної та вичерпної інформації про склад кожного продукту. Про це розповіла заступник голови Мінекономіки Ірина Новікова.

Автори законопроекту пропонують удосконалити українське законодавство у сфері виробництва та введення в обіг харчових продуктів тваринного походження.

До переліку об’єктів санітарних заходів буде внесено:

  • харчові добавки;
  • ароматизатори;
  • харчові ензими;
  • природні мінеральні води;
  • поживну цінність;
  • користь для здоров’я та інше.

Для перевірки якості роботи виробників харчової продукції буде запроваджено інспекції з боку осіб та лабораторій компетентного органу.

До речі, нещодавно “НСН” писав: 7 продуктів харчування, які не можна зберігати в пластиковому посуді[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×