Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

В Україні планують скасувати перенесення вихідних через два свята

У Міністерстві культури та інформаційної політики заявляють, що в Україні хочуть скасувати перенесення вихідних з нагоди 1 травня та 8 березня

Як передає Укрінформ, про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі телеканалу 1+1. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Контракти

“Це комплексне питання стосовно всіх свят, офіційних, неофіційних. Мова йде не про скасування, а про перенесення вихідних. Йшлося про 1 травня та 8 березня. Це загальноєвропейська традиція, навіть в Радянському Союзі не було наступного дня вихідного. А всі інші традиційні свята Новий рік, Різдво, Трійця, Великдень залишаються так, як і було”, – сказав Ткаченко.

Він додав, що офіційного фінального документа поки з цього питання немає. Як повідомлялося, Кабінет Міністрів визначився із перенесенням робочих днів у 2022 році.

В Україні планують скасувати перенесення вихідних через два свята

На які дати випадають державні свята та коли буде перенесення робочих днів

У січні на українців чекає дванадцять вихідних. Оскільки Новий рік випадає на суботу, вихідний переноситься на понеділок, 3 січня. У п’ятницю 7 січня буде вихідний на Різдво.

Усього вісім вихідних днів буде у лютому, тому що державних чи релігійних свят з додатковими вихідними немає.

У березні українці відпочиватимуть чотири вихідних поспіль – з 5 до 8 березня (субота-вівторок). Водночас, 12 березня буде робоча субота. Загалом у цьому місяці буде дев’ять вихідних.

У квітні на українців чекає десять вихідних, один з яких – у понеділок, 25 квітня (перенесено з 24 квітня, коли припадає Великдень).

На травень 2022 року випадає одинадцять вихідних, два з яких будуть у понеділок (2 та 9 травня).

У червні на українців також чекає одинадцять вихідних. Додаткові вихідні будуть на Трійцю (перенесено на понеділок 13 червня) та День Конституції (вихідні у понеділок 27 червня та вівторок 28 червня).

Водночас, 2 липня буде робоча субота (замість 27 червня). Загалом у липні буде дев’ять вихідних.

Так само дев’ять вихідних буде і у серпні. День Незалежності України, і, відповідно, вихідний, випадає на середу 24 серпня.

Жодних державних свят не буде у вересні, тому відпочивати будемо вісім вихідних днів.

У жовтні випадає одинадцять вихідних, з додатковим вихідним у п’ятницю 14 жовтня – День захисника України.

У листопаді на українців чекатиме вісім вихідних, державних свят також не буде.

В останній місяць року українці відпочиватимуть десять днів. Додатковий вихідний буде у понеділок 26 грудня (перенесено з 25 грудня, коли відзначають Різдво за західним обрядом).

Загалом протягом 2022 року українці відпочиватимуть 107 днів. Для порівняння, у 2021 році було 115 вихідних.

Зимові канікули – скільки відпочиватимуть школярі у новорічні свята

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×