Купити квартиру в Дніпрі

В Україні не буде весняного призову на строкову службу у 2022 році

в Украине не будет весеннего призыва на срочную военную службу

Під час проведення в Україні загальної мобілізації, комплектування вакантних посад здійснюється за рахунок надходження військовозобов’язаних та резервістів. В зв’язку з цим весняного призову на строкову службу не буде

Призов на строкову службу до української армії у квітні-червні 2022 року не проводитиметься.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу Збройних сил України. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Уніан.

“За інформацією Генерального штабу Збройних Сил України, у 2022 році не проводитиметься весняний призов на строкову військову службу до Збройних Сил та інших військових формувань”, – йдеться у повідомленні

В Україні не буде весняного призову на строкову службу у 2022 році.

У ньому уточнюється, що у зв’язку з військовою агресією РФ та з метою забезпечення оборони держави, підтримки бойової та мобілізаційної готовності ЗСУ та інших військових формувань указом президента України від 24 лютого 2022 року № 69/2022 “Про загальну мобілізацію” в державі оголошено загальну мобілізацію .

“Під час проведення в Україні загальної мобілізації, комплектування вакантних посад у Збройних силах України та інших військових формуваннях здійснюється за рахунок надходження військовозобов’язаних та резервістів. Таким чином, потреби у проведенні чергового призову громадян України на строкову військову службу у квітні-червні 2022 року немає”, – підсумували в Генштабі.

Як відомо, 23 лютого в Україні стартував призов резервістів першої черги на час особливого періоду.

15 березня розпочалася мобілізація військовозобов’язаних, що не входили в оперативний резерв першої черги.

За даними ЗСУ, майже 100% резервістів, які перебували на обліку, вже прибули у свої бойові військові частини і сьогодні виконують завдання з оборони.

Загальна мобілізація в Україні: кого закликають насамперед

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×