Купити квартиру в Дніпрі

В Україні хочуть скоротити субсидії на комунальні послуги – про які цифри йдеться

В Украине хотят сократить субсидии

В Україні хочуть скоротити субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Стало відомо які цифри закладено в проекті бюджету

Уряд пропонує скоротити асигнування на субсидії у 2023 році на 600 мільйонів гривень порівняно з 2022 роком. Таким чином, замість 38,4 млрд гривень, які виділялися на субсидії цього року, у 2023 році виділять лише 37,8 млрд.

Такі цифри містяться в проекті держбюджету на 2023 рік. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA

В Україні хочуть скоротити субсидії на комунальні послуги – про які цифри йдеться

Отже, згідно з проектом бюджету на 2023 рік, обсяг державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг, а також на придбання громадянами твердого пічного палива та зрідженого газу дорівнюватиме 37,8 млрд гривень. Це приблизно на 600 мільйонів менше, ніж було заплановано у бюджеті на 2022 рік (38,4 млрд).

Таким чином, у бюджеті мають намір скоротити витрати на субсидії. Це передусім пов’язано з тим, що частина регіонів опинилася під тимчасовою окупацією. Крім того, багато будинків зруйновано, і багато виявилися порожніми через те, що їхні власники тимчасово перебувають за кордоном.

Таким чином, отримувачі субсидій не повинні відчути скорочення держдопомоги, оскільки їх просто поменшало. А відповідно, загальна сума на субсидії не потрібна така, як була цього року.

При цьому проектом держбюджету передбачено також такі соціальні видатки наступного року:

  • 15,5 млрд. гривень – на держдопомогу малозабезпеченим сім’ям;
  • понад 57 млрд – на допомогу громадянам, які мають статус ВПО.

В Україні хочуть змінити спосіб виплати субсидії на комунальні послуги: що відомо

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×