Купити квартиру в Дніпрі

В Україні діють нові вікові обмеження для водіїв – що треба знати

В Україні діють нові вікові обмеження для водіїв – що треба знати

В Україні запровадили нові вікові обмеження для водіїв. В МВС пояснили, хто не зможе сісти за кермо транспортного засобу.

В Україні діють чіткі правила щодо того, хто і в якому віці може керувати різними видами транспорту.

Про це знову нагадали в МВС , наголосивши, що це важливо для безпеки на дорогах. Про це розповідають “Новини України – НСН”.

Головний сервісний центр МВС розповів у Телеграмі, навіщо потрібні такі обмеження. Там зазначають, що вони допомагають зменшити небезпеку аварій та захистити всіх, хто користується дорогами. Багато країн також використовують схожі правила.

В Україні діють нові вікові обмеження для водіїв:

  • З 16 років можна отримати права на мотоцикли та скутери (категорія “А” та “А1”). Але іспит з теорії можна скласти лише у 18 років, хоча вчитися дозволяють і раніше.
  • У 18 років відкривається більше можливостей. Можна водити легковики (категорія “В”), невеликі вантажівки до 7,5 тонн (категорія “С”) та квадроцикли.
  • З 19 років дозволяють керувати машинами з важкими причепами. Це стосується легкових авто з причепом понад 750 кг (категорія “ВЕ”) та вантажівок з причепами (категорія “СЕ”).
  • Найвищий вік потрібен для водіння автобусів та маршруток – 21 рік. Це категорія “D” для транспорту, де понад 8 пасажирів.

Такі правила допомагають переконатися, що за кермом будуть люди, які досить дорослі та відповідальні. Вони краще впораються із скрутними та складними ситуаціями на дорозі.

Ще новини України: На заокругленій ділянці перетнув суцільну лінію: смертельна ДТП на Івано-Франківщині забрала 2 життя

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу