Купити квартиру в Дніпрі

Українцям радять не скуповувати сіль – коли завезуть нову партію і яка буде ціна

Українцям радять не скуповувати сіль – коли завезуть нову партію і яка буде ціна

Мережі супермаркетів закликають не скуповувати сіль масово. Нову партію незабаром завезуть і ціни будть доступними

Одна з найбільших мереж продуктових супермаркетів запевняє покупців, що не варто масово купувати сіль, адже вже у червні завезуть нову партію товару і ціни стабілізуються. Про ситуацію в магазинах в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла представниця однієї з найбільших мереж продуктових супермаркетів Оксана Соржуленко. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Главком.

Зокрема, Соржуленко запевнила, що сіль, яка наразі фактично стала дефіцитною, безумовно буде на прилавках і коштуватиме 20 гривень за кілограм.

Українцям радять не скуповувати сіль – коли завезуть нову партію і яка буде ціна

«Ми розуміли, що «Артемсіль» – одне з найбільших виробників солі в Європі. Відповідно, коли почалися бойові дії і коли у квітні закрився сам завод, ми почали працювати над тим, щоб була можливість закуповувати сіль за кордоном в необхідних обсягах. Бо в Україні цього неможливо зробити. Тому ще в квітні уклали контратки з румунськими, турецькими та польськими виробниками, збільшили постачання від наших імпортерів з Італії, з якими працювали раніше. Сотні тон солі вже їдуть до України, залишилося трішки почекати – до середини червня. Сіль буде по адекватній ціні, в районі 20 гривень (за кілограм. – Ред.)», – зазначила представниця однієї з найбільших мереж продуктових супермаркетів України.

Вона закликала не купувати зараз сіль за надзвичайно завищеними цінами.

Загалом в Україні здорожчали гречка, сіль, а зараз говорять, що на полицях магазинів може стати значно менше овочів. Йдеться насамперед про сезонні культури: цибулю, моркву та буряк. Здебільшого їх вирощували в Херсонській та Запорізькій областях, а тепер через бойові дії це стало неможливим. До того, російські окупанти грабують українських фермерів – відбирають урожай, або змушують продавати за безцінь та вивозять до окупованого Криму.

Через це на українських прилавках може побільшати імпортних овочів, що вплине на ціну.

Мережі АТБ, Сільпо та Фора відреагували на дефіцит солі в Україні – подробиці

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×