Купити квартиру в Дніпрі

У деяких містах АТБ та Сільпо закривають магазини та роздають продукти безкоштовно

У деяких містах АТБ та Сільпо закривають магазини та роздають продукти безкоштовно

Популярні мережі супермаркетів під час війни вимушені були закритися у містах, які потерпають від постійних обстрілів. Керівництво компанії  АТБ та Fozzy Group (Сільпо, Фора)  тимчасово закривають магазини АТБ та Сільпо, і після завершення війни обіцяють їх відкрити

Частина супермаркетів продовжує працювати у звичному режимі. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA

За даними Асоціації рітейлерів, за період війни в Україні закрилося 580 продуктових магазинів (міні- та супермаркетів) – це 17% від загальної кількості. Частина магазинів зруйнована через війну, інші – закриті у тимчасово окупованих містах або там, де точаться бої.

У деяких містах АТБ та Сільпо закривають магазини та роздають продукти безкоштовно

Магазини мережі Fozzy Group (Сільпо, Фора) наразі не працюють у Маріуполі, Сєвєродонецьку, Лисичанську та Бердянську. За місяць війни було зруйновано 59 магазинів мережі, ще 200 тимчасово зачинилися.

Найчастіше закриття магазинів пов’язане з оптимізацією роботи мереж, адже в умовах війни логістика ускладнюється, і забезпечувати товарами усі магазини дуже складно. Частина магазинів працює як складські приміщення.

АТБ-маркет також тимчасово призупинив роботу ряду магазинів у Києві та області, Харкові, Сумах, Чернігові, Миколаєві, Херсоні, Черкаській та Чернігівській областях. Час від часу деякі з магазинів відкриваються, коли воєнна ситуація стабілізується.

Мережа АТБ пішла по принципу формування опорних магазинів, коли товари завозяться у магазин на п’ять–сім днів. По можливості, покупців забезпечують продуктами харчування першої необхідності, але їх дуже швидко розкуповують. Також частину продуктів магазини віддають безкоштовно малозабезпеченим сім’ям з дітьми, літнім людям та людям з інвалідністю у якості гуманітарної допомоги.

У деяких містах АТБ та Сільпо закривають магазини та роздають продукти безкоштовно

До війни основну частину продуктів привозили постачальники до розподільних центрів, звідки сформований вантаж відправлявся до конкретних міст і магазинів самим ритейлером або аутсорсинговою компанією. І невеличку частину постачальники безпосередньо зі своїх складів постачали до магазинів.

На початку війни багато постачальників призупинили виробництво та постачання і тільки зараз починають вибудовувати логістику. Багато складів та магазинів зруйновано, так само як і дороги до них. АТБ-маркет не має повного доступу до деяких розподільних центрів у зонах бойових дій, у Fozzy Group в Ворзелі повністю пограбували центральне виробництво, тимчасово не працює розподільний центр на сході країни.

В АТБ-маркеті вже почали доставляти товари залізничним транспортом до Дніпровського, Київського, Львівського та Одеського регіонів, але на це йде більше часу. Магазини АТБ у Чернігові та передмістях Києва також поступово починають відкриватися.

Дефіцит продуктів у супермаркетах АТБ та Сільпо: що зникло з полиць

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×