Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

У 6 разів заразніший – новий штам коронавірусу передається між вакцинованими

Новий штам коронавірусу “Омікрон” вже виявлено у Британії, Німеччині та низці інших країн. Всесвітня організація охорони здоров’я назвала цей штам у шість разів заразнішим, ніж штам “Дельта”

Омікрон-штам коронавірусу вперше було виявлено у середу, 24 листопада, у Південно-Африканській Республіці. Потім його діагностували у Німеччині, Бельгії, Ізраїлі та Гонконгу. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA

Перший випадок нового варіанту COVID-19 у Європі було виявлено у мешканки Бельгії. У Британії офіційно підтвердили два випадки зараження новим COVID-штамом. Ще два випадки також виявили у Німеччині.

За словами вчених, омікрон-штам з Африки міг утворитися в організмі людини, яка після перенесеного COVID-19 мала слабкий імунітет і не змогла повністю вилікуватися.

У 6 разів заразніший - новий штам коронавірусу передається між вакцинованими

У ВООЗ заявили, що новий штам може знижувати ефективність існуючих вакцин. Тепер немає гарантії, що вакциновані не почнуть хворіти так само активно, як і невакциновані. Вчені відзначають, що “Омікрон” має приголомшливу кількість мутацій – 32 – в одному спайковому білку. Саме ці мутації сприяють підвищенню заразності та здатності вірусу вислизати від імунних клітин.

Єдиний можливий варіант зупинити поширення нового варіанта коронавірусу, який бачать уряди країн – це обмежити переміщення людей через кордони. Зокрема, припинити польоти з південної частини Африки та утримати вірус у Гонконгу та Ізраїлі, де він, очевидно, вже є. Поки що не відомо, яка статистика захворюваності на новий штам у Південній Африці. Але Британія вже ввела 10-денний карантин для тих, хто приїжджає з цього регіону. На такий крок підуть Німеччина, Бельгія, Італія, Австралія, де також виявлено поодинокі випадки “Омікрона”.

До речі, нещодавно “НСН” писав: Новий варіант COVID-19 – ВООЗ скликає екстрену нараду

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×