Купити квартиру в Дніпрі

Торгові мережі запровадили обмеження на торгівлю: що заборонено у воєнний час

торгові мережі ввели обмеження на торгівлю

У зв’язку із запровадженням воєнного стану на всій території України торгові мережі скоригували режим роботи та ввели обмеження на торгівлю. Як працюють торгові мережі і що заборонено у воєнний час

Зараз ніхто не працює цілодобово, магазини переглянули асортимент своїх товарів та норми їх відпуску.
Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

торгові мережі запровадили обмеження у воєнний час

Супермаркети АТБ продовжують працювати всюди, де це можливо.  Магазини тимчасово припинили свою діяльність лише на території, що тимчасово окупована ворогом і на лінії зіткнення. Жоден супермаркет АТБ тепер не працює цілодобово. Графік роботи магазинів скоригований відповідно до комендантського часу у містах, де вони знаходяться.

В усіх магазинах мережі заборонений продаж алкогольних напоїв у будь-який час. Крім того, на продаж соціально важливих продовольчих товарів встановили обмеження. Хліб, консерви та крупи відпускають не більше як дві одиниці товару на одного покупця.

Магазини АТБ намагаються працювати без перебоїв. Продукти завозяться вчасно, і наразі підстав для ажіотажу немає.

Торгові мережі запровадили обмеження на торгівлю: що заборонено у воєнний час

В магазинах мережі Сільпо ситуація схожа. Там також тепер не працюють цілодобово. Деякі магазини, що знаходяться поблизу лінії розмежування, довелося закрити, щоб не наражати на небезпеку ні продавців, ні покупців.

У супермаркетах Сільпо також можна отримати готівку на касі магазину. Українці мають змогу зняти з картки до 6 тисяч готівкою – звісно, якщо в касі є такі гроші.

Рітейлери кажуть, що продуктів поки вистачає. Щоправда логістам торгових мереж зараз доводиться добряче попітніти, щоб організувати маршрути доставки продуктів. Адже їх доводиться ледь не щогодини міняти через зміну ситуації а фронті. Однак постачальникам усе ж вдається доставляти продукти в магазини. Тому вони просять покупців не створювати ажіотажу і не скуповувати продуктів на рік наперед.

Обмеження на продаж деяких продуктів в АТБ — кого стосуватиметься

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×