Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Тарифи на електроенергію в грудні -чи будемо платити більше?

Кабмін з 1 жовтня зафіксував тарифи на електроенергію для українців. Фіксовані ціни діятимуть до квітня 2022 року

Як і минулого місяця, для українців не заплановано підвищення цін на електроенергію. А тарифи  залежать від обсягів споживання. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Сьогодні.

Скільки коштує світло?

Кабмін з 1 жовтня зафіксував тарифи на електроенергію для українців. Завдяки цьому вже кілька місяців деякі споживачі платять набагато менше за світло.

Ціни встановили:

  • для домогосподарств, які споживають менше 250 кВт*год., тарифи будуть знижені до 1,44 грн за 1 кВт*год (зараз 1,68 грн);
  • для тих, хто споживає понад 250 кВт*год на місяць, тарифи залишаються без змін – 1,68 грн за 1 кВт*год.

Такі ціни діятимуть до квітня 2022 року.

Тарифи на електроенергію в грудні -чи будемо платити більше?

Меморандум про непідвищення тарифів

“Нафтогаз”, Асоціація міст, Конгрес місцевих і регіональних влад підписали спільний меморандум. Він передбачає непідвищення тарифів на тепло і гарячу воду. Тому до кінця опалювального сезону для населення тарифи не зростатимуть.

Але тариф на доставку електроенергії під дію меморандуму про непідвищення не потрапляє. Він нічим не обмежений, і постачальники вже підняли ціни.

Згідно з меморандумом держава передасть і направить у місцеві бюджети ПДФО в розмірі 4%, додатково не менше 11 млрд грн. А деяким громадам, які не зможуть профінансувати “зайве”, передбачена доддопомога.

Раніше повідомлялося, що незважаючи на зниження тарифів на електроенергію для українців, які щомісяця споживають до 250 кВт*год, в цьому опалювальному сезоні близько 600 тис. доведеться платити вдвічі більше за електроопалення.

До речі, нещодавно “НСН” писав: Актуальні тарифи на воду, газ та електроенергію з 1 листопада

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×