Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Нова корисна функція у додатку “Дія“ – яку довідку можна отримати

Українці можуть отримати довідку про трудовий стаж у додатку “Дія”. При цьому не потрібно буде подавати заявку та стояти у чергах у Пенсійному фонді, щоб отримати документальне підтвердження трудового стажу

В Україні для оформлення на роботу, отримання нарахувань за лікарняним або призначення пенсійних виплат може знадобитися довідка про трудовий стаж. Раніше цей документ видавали до ПФУ. Тепер довідку про наявність трудового стажу можна отримати, не виходячи з дому. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA

Можливість підтвердження трудового стажу з’явилася у додатку “Дія” з 29 листопада 2021 року. З цього моменту громадянам України доступне отримання довідки про трудовий стаж – ОК-5 та ОК-7.

Нова корисна функція у додатку “Дія“ – яку довідку можна отримати

На порталі diia.gov.ua для отримання довідки про трудовий стаж необхідно авторизуватись. Потім натисніть кнопку “Пенсії, пільги та допомогу”‎. Виберіть у поданому списку потрібну довідку, уважно перевірте інформацію, яка з’явиться на екрані. Якщо ви знайдете неточності, внесіть зміни. Після цього натисніть кнопку “Готово”.

Через кілька хвилин перевірте електронну пошту, адресу якої ви вказували під час реєстрації на порталі “Дія”. Потрібну довідку вам надішлють на цю адресу. Крім того, згенерований документ про трудовий стаж можна буде знайти у вкладці “Отримані документи”, яка знаходиться в розділі “Послуги”.

Як у додатку «Дія» перевірити справжність документів іншої людини (відео)

З «Дії» видалили одну функцію – що буде недоступне користувачам

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×