Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]В Украине появится новое школьное меню – названы сроки[:ua]В Україні з’явиться нове шкільне меню – названі терміни[:]

[:ru]С Нового года новое школьное меню должно быть введено по всей стране. Хотя многие школы уже обновили систему питания с сентября

Об этом сообщила супруга Президента Елена Зеленская, выступая на четвертом региональном форуме «Реформа системы школьного питания» во Львове. Об этом НСН узнал из сообщения на сайте SKEPTIK

“До полной перезагрузки системы школьного питания остается полтора месяца. Новые технологические карты для всех блюд уже на сайте Минздрава, доступны всем. Во многих школах уже все эти блюда на столах учащихся с 1 сентября, с начала нового учебного года, а по всей стране они должны появиться с Нового года”, — сказала она.

Первая леди подчеркнула, что непросто приходится некоторым школам обновлять систему питания. По ее словам, у многих есть проблемы не только с меню, а с элементарными вещами, например холодильниками, посудой, иногда даже проточной водой.

«Но мы таким школам помогаем и будем помогать обновляться, помогать учиться новому», — заверила супруга Президента.

[:ru]В Украине появится новое школьное меню - названы сроки[:ua]В Україні з'явиться нове шкільне меню - названі терміни[:]

В то же время, она напомнила данные исследования ЮНИСЕФ, согласно которому питание мотивирует детей не только посещать школу, но и учиться лучше.

“Правильное питание должно стать привычкой, когда ребенок еще маленький. И, конечно, еда – это эмоции. Когда дети садятся за стол дома, они едят с родителями. Когда они едят в школьной столовой, они садятся за стол с друзьями, делятся эмоциями, разговаривают”, — отметила первая леди.

В этом контексте Елена Зеленская рассказала, что ей нравится одесская инициатива, когда в некоторых школах фото школьного меню публикуют в соцсетях, распространяют в мессенджерах.

«Представьте, как будет здорово, когда еду из школьной столовой будет хотеться постить в Инстаграмме не только детям, но и их родителям», — добавила она.

Как сообщалось, реформа школьного питания начата по инициативе супруги Президента. В мае этого года представлено обновленное меню для школьных столовых. Обновленное меню рассчитано на 4 недели, включает в себя 160 блюд. Кроме того, увеличено количество фруктов и мяса в рационе.

Кстати, недавно “НСН” писал: Школы могут перейти на очное обучение – названные условия и сроки[:ua]З Нового року нове шкільне меню повинно бути введено по всій країні. Хоча багато шкіл вже оновили систему харчування з вересня

Про це повідомила дружина Президента Олена Зеленська, виступаючи на четвертому регіональному форумі «Реформа системи шкільного харчування» у Львові. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті SKEPTIK

“До повного перезавантаження системи шкільного харчування залишається півтора місяця. Нові технологічні карти для всіх страв вже на сайті МОЗ, доступні всім. У багатьох школах уже всі ці страви на столах учнів з 1 вересня, з початку нового навчального року, а по всій країні вони повинні з’явитися з Нового року”, — сказала вона.

Перша леді підкреслила, що непросто доводиться деяким школам оновлювати систему харчування. За її словами, у багатьох є проблеми не тільки з меню, а з елементарними речами, наприклад холодильниками, посудом, іноді навіть проточною водою.

«Але ми таким школам допомагаємо і будемо допомагати оновлюватися, допомагати вчитися новому», — запевнила дружина Президента.

[:ru]В Украине появится новое школьное меню - названы сроки[:ua]В Україні з'явиться нове шкільне меню - названі терміни[:]

У той же час, вона нагадала дані дослідження ЮНІСЕФ, згідно з яким харчування мотивує дітей не лише відвідувати школу, але і вчитися краще.

“Правильне харчування має стати звичкою, коли дитина ще маленька. І, звичайно, їжа – це емоції. Коли діти сідають за стіл вдома, вони їдять з батьками. Коли вони їдять у шкільній їдальні, вони сідають за стіл з друзями, діляться емоціями, розмовляють”, — зазначила перша леді.

У цьому контексті Олена Зеленська розповіла, що їй подобається одеська ініціатива, коли в деяких школах фото шкільного меню публікують в соцмережах, поширюють в месенджерах.

«Уявіть, як буде здорово, коли їжу зі шкільної їдальні буде хотітися постити в Інстаграмі не тільки дітям, але і їх батькам», — додала вона.

Як повідомлялося, реформа шкільного харчування розпочата за ініціативою дружини Президента. У травні цього року представлено оновлене меню для шкільних їдалень. Оновлене меню розраховане на 4 тижні, включає в себе 160 страв. Крім того, збільшено кількість фруктів і м’яса в раціоні.

До речі, нещодавно “НСН” писав: Школи можуть перейти на очне навчання – названі умови і терміни[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×