Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Розстріл у Дніпрі: перші результати розслідування і пояснення Рябчука (відео)

Заступник Міністра внутрішніх справ України Євген Єнін повідомив про перші результати розслідування справи Артемія Рябчука, передає НСН. Позастатутні стосунки таки були. Також з’явилося пояснення своїх дій самого підозрюваного, який вчинив розстріл у Дніпрі.

Ось що пише Євген Єнін – дослівно

Як і обіцяв, максимально інформуватиму стосовно просування в службовому розслідуванні щодо обставин та причин надзвичайної події за участю військовослужбовців НГУ у Дніпрі.

Отже, новин маю декілька. Перша. Представниками комісії проведено анкетування особового складу частини №3021 НГУ. Вже до початку ґрунтовного аналізу анкет, яке от-от розпочнеться, можу сказати, що комісією виявлено факти позастатутних відносин. Отримані матеріали будуть скеровані ближчими днями до ДБР.

Євген Єнін розповів про перші результати розслідування по справі Рябчука

Закликаю журналістів чітко зрозуміти, що виявлені факти позастатутних відносин не свідчать про мотиви розстрілу. Мотиви досі невідомі нам, і іх з’ясовуватиме ДБР в рамках досудового розслідування. Завдання службового розслідування, що проводить МВС – з’ясування морально-психологічного клімату в колективі, перевірка процесів добору та підготовки кадрів, дотримання порядку проходження військової служби тощо. Ми крок за кроком встановлюємо обставини, пов’язані із відхиленням від правил та маємо вжити заходів для унеможливлення повторення подібних надзвичайних ситуацій.

Друге. Комісією виявлено порушення порядку та організації несення служби, що і призвело до трагедії. Порушено порядок доступу до кімнати зберігання зброї. Зафіксовано відсутність контролю за замиканням ставниці для зброї, яка мала б бути належно замкнута. Також викликає питання якість інструктажу перед вступом до наряду і нехтування медичним забезпеченням військовослужбовців – низка медикаментів в аптечці була відсутня.

І до хороших новин. Госпіталізовані військовослужбовці, слава Богу, одужують. Частину з них вже виписано з реанімації.

Вже наприкіцні цього тижня частина членів комісії повернеться з Дніпра для більш ґрунтовної доповіді.

Які пояснення надає Артемій Рябчук

Під час першого допиту підозрюваний у розстрілі нацгвардійців Артемій Рябчук сказав, що на момент скоєння злочину перебував у стані “затьмарення та злості”, але потім від своїх слів відмовився.

Директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов повідомив, що наразі до Рябчука застосовано заходи посиленої безпеки в місцях його тримання та розповів деталі його показань.

Артемій Рябчук надав пояснення

Пряма мова:

“У ході допиту підозрюваний пояснив, що військову службі у цій частині він розпочав наприкінці жовтня 2021 року. З його слів, злочин було вчинено ним на грунті неуставних відносин у вигляді психологічного впливу на нього з боку солдатів старшого призову, що почалось з кінця листопада 21 року та тривало до моменту скоєння злочину.

Це виражалось у систематичному зневажливому ставленні до підозрюваного та цькуванні через повідомлення ним командирам про порушення військового статуту під час несення служб тощо…

Підозрюваний пояснив, що безпосередньо під час вчинення злочину перебував у такому емоційному стані як то затьмарення та злості, що обмежувало його усвідомлення дій, які він вчиняв.

Ці обставини будуть перевірятися під час психолого-психіатричної експертизи, яка вже проводиться”.

Водночас Сухачов повідомив, що 3 лютого Рябчук змінив адвоката і відмовився від попередніх показань.

Пояснення надає Артемій Рябчук: відео

Розстріл у Дніпрі: перші результати розслідування і пояснення Рябчука (відео)Розстріл у Дніпрі: перші результати розслідування і пояснення Рябчука (відео)

Адвокат вимагає визнати “дніпровського стрілка” Рябчука потерпілим

Підозрюваний Артемій Рябчук перестав приймати передачі від незнайомців – які мотиви

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×