Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Платні одноразові пакети в Україні вже з грудня

В Україні з 1 січня 2021 року можуть стати платними одноразові пакети. Цими пакетами ми зараз користуємося в супермаркетах

В Україні пропонують запровадити офіційні ціни на пластикові пакети. Про це йдеться в проекті постанови Кабінету міністрів України. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті mrpl.city

Мова йде про пакети, якими українці зараз користуються безкоштовно. Ці пакети призначені для овочів, фруктів, сипучих продуктів та т. п.

Вже з 1 січня 2022 року в Україні почне діяти заборона на використання пластикових пакетів у магазинах. За використання таких пакетів передбачений штраф – від 1700 до 3400 гривень. Проте до 1 січня 2023 року будуть дозволені надтонкі пластикові пакети для пакування продуктів.

Платні одноразові пакети в Україні вже з грудня

Кабмін пропонує з 10 грудня встановити обов’язкову плату на одноразові пластикові пакети. Якщо уряд підтримає постанову, то українцям доведеться платити за пакети в залах супермаркетів.

На даний момент у постанові вказані такі мінімальні ціни на пластикові пакети:

  • Без ручок і бічних складок (в рулонах) – 2 гривні за одну штуку
  • Без ручок з бічними складками або з ручками, але без бічних складок – 2,50 гривні за одну штуку
  • З ручками і бічними складками – 3 гривні за одну штуку

Влітку Верховна Рада прийняла закон про обмеження використання пластикових пакетів на території України. За безкоштовне розповсюдження пакетів суб’єкт господарювання можуть оштрафувати на суму від 1 700 до 3 400 грн. За повторне порушення протягом трьох років штраф зросте до 8 500 грн.

До Речі, нещодавно “НСН” писав: Ціни в грудні зростуть: які продукти подорожчають до новорічних свят

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×