Купити квартиру в Дніпрі

Переговори України з Росією щодо завершення війни – названо ключовий елемент

переговори України та росії щодо завершення війни

Головним елементом переговорів між Росією та Україною щодо завершення війни є створення системи надійних безпекових гарантій для нашої держави. Однак незначні просування у роботі робочих підгруп Україну не задовольняють

Принциповим також для України лишається питання територіальної цілісності нашої держави. Таку заяву радника керівника Офісу президента України Михайла Подоляка, зроблену в ході інтерв’ю одному з німецьких видань, оприлюднили на сайті глави держави. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті OBOZREVATEL.

Чіткі та надійні безпекові гарантії для України лишаються одним з ключових елементів переговорів з Росією, каже Подоляк.

“Україна наполягає на системі безпекових гарантій, до якої увійдуть країни, що готові надати ці гарантії, зокрема й у воєнному сенсі. Від цього залежить багато іншого”, – наголосив він.

З точки зору Подоляка, у цій системі гарантій мають бути задіяні насамперед США.

Переговори України з Росією щодо завершення війни

Михайло Подоляк

Однак досі, попри незначний прогрес на рівні робочих підгруп, перемовини не просуваються так, як хотілося би офіційному Києву. Позиція держави лишається незмінною: глобальні інструменти безпеки на ситуативні успіхи ніхто міняти не збирається.

Також Подоляк застеріг від “вкидів” щодо ходу перемовин, які здійснюють росіяни.

“Російська сторона любить “зливати” якусь інформацію, якісь версії з переговорів у ЗМІ, сподіваючись на те, що в нашій країні, у якій відбувається відкрита дискусія, будуть спекуляції, емоції та конфлікти”, – зауважив Михайло Подоляк.

Питання територіальної цілісності для України лишається надважливим. Подоляк переконаний, що про це мають говорити не переговорні групи, а президенти України та Росії.

Також радник голови ОПУ висловив думку, що мирні переговори зрушать з мертвої точки лише тоді, коли в Росії усім стане очевидно, що втрати від продовження війни для РФ значно перевищуватимуть втрати України. І що подальша агресія коштуватиме Росії надто дорого.

“Щоб це відбулося, треба, щоб наша армія ефективно діяла. А для цього потрібно, щоб наші партнери адекватно нам допомогли. Якщо не хочете зробити безпольотну зону, дайте нам системи ППО, щоб ми самі могли закрити небо, щоб не бомбили наші мирні міста. Друге: дайте нам зброю, щоб розблокувати такі міста, як Маріуполь. Третє: потрібні санкції на кшталт нафтового ембарго, максимальні обмеження щодо фінансових операцій тощо”, – перерахував очікування України від західних партнерів Подоляк.

Які очікування від майбутніх переговорів з Росією – радник голови ОП

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×