Купити квартиру в Дніпрі

Паперові гроші в Україні замінить електронна гривня: що чекає на українців у 2022 році

електронна гривня замінить паперові гроші

Міністерство цифрової трансформації  підготувало нововведення для українців – електронна гривня замінить паперові гроші. Які переваги отримаємо

Мінцифри та Національний банк України розробили дорожню карту щодо впровадження у країні електронної гривні. Запуск пілотного проекту заплановано на 2022 рік. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Як розповів Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, Україна отримає багато переваг, якщо замістить паперові гроші електронними. По-перше, це дозволить економити значні суми, оскільки випуск готівки, їх транспортування та доставка потребують суттєвих фінансових та тимчасових витрат.

електронна гривня замінить паперові гроші

Крім того, електронна гривня дозволить простіше та ефективніше здійснювати виплати та субсидії, як це робиться на прикладі програми “єПідтримка”. Впровадження електронної гривні захистить громадян України від шахраїв, оскільки всі транзакції відстежуватимуться, підозрілі переклади автоматично заблокують.

Глава Мінцифри зазначив, що на сьогоднішній день усі розвинені країни активно працюють над заміною готівки електронними. Україна не є винятком. Пілотний проект із запуску цифрової національної валюти заплановано до здійснення вже цього року.

Як електронні сервіси змінили життя українців у 2021 році

Три паперові документи, які більше не потрібні в Україні

В Україні ще можна отримати паперові лікарняні — чотири винятки

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×