Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Ощадбанк отказывается принимать у клиентов документы из “Дії“[:ua]Ощадбанк відмовляється приймати у клієнтів документи з “Дії“ [:]

[:ru]Государственный Ощадбанк отказывается принимать у своих клиентов документы с цифрового приложении “Дія”, хотя они уже приравнены к бумажным и являются обязательными для использования на территории Украины

Так, клиент под ником aviasmi пожаловался на портале minfin на действия сотрудников Ощадбанка, которые отказались принять у него паспорт с “Дії” и выдавать по нему деньги. Об этом НСН узнал из сообщения на сайте TODAY.UA

Получилось так, что мужчине срочно понадобились наличные средства. Он зашел в ближайшее отделение Ощадбанка, чтобы снять их. Поскольку это был центр города, то и отделение оказалось центральным. Однако выяснилось, что в центральном отделении нет ни одного банкомата.

“Поскольку у меня есть документы в “Діє”, и в Украине уже действует закон, по которому электронные документы обязательны к приему на всей территории страны и приравнены к бумажным, пошел к окошку выдачи. Там мне отказали, сказав, что они ничего не знают о законах Украины, у них свои нормы. Удостоверение водителя, которое тоже действует как документ, удостоверяющий личность, также не принимают. На вопрос, почему нет банкомата, ответили, что его уже нет года три, и это не их проблема. Пришлось идти около километра до банкомата “, – рассказывает aviasmi.

Пока клиент Ощадбанка бегал по городу в поисках ближайшего банкомата, у него накопилось немало досады за напрасно потраченное время, и мужчина решил позвонить на горячую линию банка. Он попросил зафиксировать его жалобу. А через некоторое время ему пришел ответ – в лучших традициях классических отписок.

“Сегодня получил письменный ответ на ОБРАЩЕНИЕ, подписанное тем отделением, на которое я жаловался. И в ответе были только даны адреса ближайших банкоматов. На остальные вопросы ответа не получил”, – описывает клиент.

Правда, после появления его письменной жалобы на minfin- и ему пришел уже другой ответ из Ощадбанка, в котором было больше конкретики.

“Приносим извинения за неудобства. На данный момент банк работает над доработкой программных комплексов, чтобы проведение всех операций, которые предусматривают верификацию клиента, были возможны с помощью приложения “Дія”. Как только это станет возможным, сразу проинформируем наших клиентов”, – ответили из Сбербанка .

Кстати, недавно “НСН” писал: В Ощадбанке навязывают пенсионерам ненужную услугу за дополнительную плату[:ua]Державний Ощадбанк відмовляється приймати у своїх клієнтів документи з цифрового додатку “Дія”, хоча вони вже прирівняні до паперових і вважаються обов’язковими для використання на території України

Так, клієнт під ніком aviasmi поскаржився на порталі minfin на дії співробітників Ощадбанку, які відмовилися прийняти у нього паспорт із “Дії” та видавати по ньому гроші. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA

Вийшло так, що чоловікові терміново знадобилися готівкові кошти. Він зайшов до найближчого відділення Ощадбанку, щоби зняти їх. Оскільки це був центр міста, то й відділення виявилося центральним. Однак з’ясувалося, що в центральному відділенні немає жодного банкомату.

“Оскільки у мене є документи в “Дії”, і в Україні вже діє закон, за яким електронні документи обов’язкові до прийому на всій території країни і прирівняні до паперових, пішов до віконця видачі. Там мені відмовили, сказавши, що вони нічого не знають про закони України, у них свої норми. Посвідчення водія, яке теж діє як документ, що засвідчує особу, також не приймають. На питання, чому немає банкомату, відповіли, що його вже немає роки три, і це не їхня проблема. Довелося йти близько кілометри до банкомату “, – розповідає aviasmi.

Поки клієнт Ощадбанку бігав по місту у пошуках найближчого банкомату, в нього накопичилось чимало досади через марно згаяний час, і чоловік вирішив зателефонувати на гарячу лінію банку. Він попросив зафіксувати його скаргу. А через якийсь час йому прийшла відповідь – у кращих традиціях класичних відписок.

“Сьогодні отримав письмову відповідь, на ЗВЕРНЕННЯ, яка підписана тим відділенням, на яке я скаржився. І у відповіді були тільки дані адреси найближчих банкоматів. На інші питання відповіді не отримав”, – описує клієнт.

Щоправда, після появи його письмової скарги на minfin-і йому прийшла вже інша відповідь з Ощадбанку, в якій було більше конкретики.

“Приносимо вибачення за незручності. На даний момент банк працює над доопрацюванням програмних комплексів, щоб проведення всіх операцій, які передбачають верифікацію клієнта, були можливі за допомогою програми “Дія”. Як тільки це стане можливим, відразу проінформуємо наших клієнтів”, – відповіли з Ощадбанку .

До речі, нещодавно “НСН” писав: В Ощадбанку нав’язують пенсіонерам непотрібну послугу за додаткову плату[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×