Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Новий штам коронавірусу“Омікрон”– чим небезпечний і які симптоми зараження

Новий штам коронавірусу “Омікрон” прийшов з африканських країн і вже поширюється Європою. Чим він небезпечний і які симптоми зараження

Небезпека цього штаму полягає в тому, що він уражає навіть вакцинованих громадян. Медики назвали нетипові симптоми омікрон-штаму та його головні відмінності від “Дельти”. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA

Зокрема, всі схвалені ВООЗ вакцини від COVID-19, які захищали від штаму “Дельта”, можуть виявитися безсилими проти “Омікрона”.

Новий штам коронавірусу“Омікрон”– чим небезпечний і які симптоми зараження

Головний медик Великобританії Кріс Вітті заявив, що “Омікрон” поширюється дуже швидко і серед тих, хто пройшов подвійну вакцинацію. У Великій Британії на сьогоднішній день виявлено два випадки зараження новим штамом. Деякі європейські країни, зокрема Ізраїль, Бельгія, Італія, Німеччина, запровадили обмеження на подорожі країн Південної Африки.

Медики із ПАР, де утворився омікрон-штам, назвали нетипові симптоми нового вірусу. Зокрема, при зараженні новим штамом COVID-19 у пацієнтів не пропадають нюх та смак, відзначається лише підвищення температури та занепад сил.

Крім того, у більшості хворих також зафіксовано прискорений пульс. Лікарі зазначають, що омікрон-штам насамперед поширюється серед молодих людей.

Якщо “Дельта” вірус мав дві мутації, то “Омікрон” – 32 – в одному спайковому білку. Саме ці мутації, за словами біологів, сприяють підвищенню заразності та здатності вірусу вислизати від імунних клітин.

Коронавірус і тромбоз: як пов’язані, симптоми, фактори ризику – МОЗ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×