Купити квартиру в Дніпрі

Нові правила виплати аліментів на дітей в Україні

нові правила виплати аліментів

Уряд змінив правила обліку доходів, за якими визначають розмір виплати аліментів на дітей. Відповідну постанову прийняли на засіданні Кабінету Міністрів

Йдеться про удосконалення механізму стягнення аліментів з осіб, які працюють та отримують заробіток за кордоном, а також з одержувачів пенсії. Крім того, розширено перелік осіб, з яких можуть стягуватись аліменти. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Вечірній Київ.

Такі зміни внесені до Переліку видів доходів, які враховуються при визначенні розміру аліментів на одного з подружжя, дітей, батьків.

нові правила виплати аліментів

Новими правилами передбачені чотири головні нововведення.

1. З непрацюючого платника аліментів або платника-ФОПа, який виїжджає за кордон для постійного проживання в держави, з якими Україна не уклала договорів про надання правової допомоги, утримання аліментів провадиться за весь період до досягнення дитиною повноліття. Стягнення провадиться до виїзду з України та розраховується, виходячи із розміру середньої заробітної плати працівника для місцевості, де мешкає платник аліментів до від’їзду за кордон.

2. З осіб, які працюють і одержують заробіток (дохід) тільки за кордоном у державі, з якою Україна не уклала договору про надання правової допомоги, розмір аліментів обчислюється виходячи із розміру середньої заробітної плати працівника для місцевості, де мешкали такі особи до від’їзду за кордон. У разі надання такими особами відомостей про свій заробіток (дохід) аліменти обчислюються виходячи із розміру заробітку, отриманого ними за кордоном.

3. В облік доходів, з яких стягуються аліменти, не беруться надбавки до пенсії, які виплачуються непрацюючим пенсіонерам на утримання непрацездатних членів сім’ї, що належать до осіб, які забезпечуються пенсією у разі втрати годувальника. Раніше до уваги не бралася лише пенсійна надбавка особам з інвалідністю 1 групи на догляд за ними.

4. З військовослужбовців Збройних Сил України, Держспецзв’язку, Держприкордонслужби, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу органів і підрозділів внутрішніх справ, Національного антикорупційного бюро, Державного бюро розслідувань, БЕБ, служби цивільного захисту та Державної кримінально-виконавчої служби, співробітників Служби судової охорони стягнення аліментів провадиться з усіх видів грошового забезпечення, крім грошового забезпечення, що не має постійного характеру.

Виплати на дітей у 2022 році: що зміниться

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×