Купити квартиру в Дніпрі

Небезпека нової ядерної катастрофи на ЧАЕС – Україна вимагає від ООН вжити заходи

Небезпека нової ядерної катастрофи на ЧАЕС - Україна вимагає від ООН вжити заходи

Україна вимагає від Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй вжити негайних заходів щодо демілітаризації зони відчуження ЧАЕС і введення туди спеціальної місії ООН

Учора на складі збройних сил Росії в Бєлгороді трапилася самовільна детонація боєприпасів, заявила 30 березня віцепрем’єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції окупованих територій України Ірина Верещук у ранковому відеозверненні.

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Gazeta.ua 

Небезпека нової ядерної катастрофи на ЧАЕС

“Це є прикладом типового для росіян нехтування технікою безпеки та масового використання небезпечних боєприпасів часів Другої світової війни. Лише вчора український Генштаб попереджав про загрозу самодетонації боєприпасів, величезний склад яких Росія облаштувала біля ЧАЕС. РФ повинна негайно вивести свої війська з Чорнобильської зони”, – сказала вона.

Небезпека нової ядерної катастрофи на ЧАЕС - Україна вимагає від ООН вжити заходи

У контексті ядерної безпеки безвідповідальні й непрофесійні дії російських військових становлять надсерйозну загрозу не лише для України, але і для мільйонів жителів Європи.

“Вимагаємо від Радбезу ООН негайно вжити заходів з демілітаризації зони відчуження Чорнобильської АЕС. Просимо ввести туди спеціальну місію ООН для усунення ризику повторення Чорнобильської ядерної катастрофи у результаті дій російських окупаційних військ”, – наголосила Верещук.

Відвідування Чорнобильської зони відчуження призупинено – сроки і причини

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×