Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Наступного року обіцяють підвищити пенсії більш ніж на 80%: кого це торкнеться

У 2022 році обіцяють підвищити пенсії деяким категоріям громадян. Цього показника Міністерство соціальної політики планує досягти за допомогою впровадження доплат для людей віком від 70 років.

Міністерство соціальної політики України має намір у 2022 році підвищити пенсії певним категоріям пенсіонерів. У деяких випадках зростання виплат становитиме 83%. Про це написала глава відомства Марина Лазебна. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті Фокус.

Міністр нагадала, що у 2020 році було запроваджено щомісячну доплату для людей старших 80 років у розмірі 500 гривень. З жовтня 2021 року доплати по 400 гривень одержують громадяни від 75 до 80 років. Згідно з планом міністерства, у жовтні наступного року щомісячні виплати у 300 гривень почнуть отримувати люди старше 70 років. Таких громадян у країні проживає близько 4 мільйонів.

Наступного року обіцяють підвищити пенсії більш ніж на 80%: кого це торкнеться

Так, за словами Лазебної, наступного року підвищення пенсій відбуватиметься за наступним графіком:

  • з січня — підвищення пенсій людям з інвалідністю, отриманою внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС;
  • березень – індексація пенсій;
  • квітень – перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів;
  • липень, жовтень, грудень — підвищення пенсій у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати;
  • з жовтня — запровадження доплат для пенсіонерів віком від 70 років.

Як стверджує міністр, наступного року середня пенсія становитиме 4533 гривні. А з жовтня 2022 року мінімальна пенсія для людей віком від 70 років, які мають повний страховий стаж, становитиме 3 тисячі гривень.

“Тому мінімальна пенсія для цієї категорії з 2020 по 2022 рік зросте на 83% — з 1638 грн до 3000 грн, тобто значно швидше за середню”, — написала Лазебна.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль раніше заявив, що отримувати високі пенсії українці зможуть лише після запровадження обов’язкової накопичувальної пенсії. Той факт, що її не було запроваджено раніше, глава уряду назвав “злочином”.

Підвищення пенсій в Україні з 1 січня – які категорії отримають більше

Додаткові відрахування на пенсію – кого торкнеться новий експеримент уряду

Розмір аліментів в Україні підвищили – якою буде сума виплат

Читайте нас в google-новостях

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×