Купити квартиру в Дніпрі

Як Monobank планує захистити картки людей похилого віку від шахраїв

Monobank планує захистити картки пенсіонерів

Monobank має намір захистити картки людей похилого віку від шахраїв. Для цього в банку пропонують обмежити літнім людям можливості управління банківською картою

Обмеження управління карткою буде для їхнього ж блага. На деякі фінансові операції у картах пенсіонерів можуть встановити заборону. Про це написав у своєму Telegram-каналі “Ого”! один зі співзасновників monobank Олег Гороховський. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

Топ-менеджер monobank каже, що на таку думку його наштовхнув один із програмістів банку, розповівши, як шахраї намагалися списати гроші з картки його матері. Тоді й виникла ідея про те, щоб обмежити людям похилого віку можливість управління їхніми банківськими картами. Звісно – лише з їхньої особистої згоди.

Monobank має намір захистити картки пенсіонерів від шахраїв.

В принципі, такі обмеження для користувачів банківських карток не є новими. Зазвичай, батьки ставлять їх на карти дітей. Батьки бачать виписку з банківської карти дитини та можуть проконтролювати всі її витрати. Вони також можуть запобігти деяким витратам, встановивши інтернет-ліміт, заборону на зняття готівки, перекази між картами, оплату ігрових сайтів та інші небажані витрати.

Те ж саме (або на зразок того) в monobank пропонують зробити і з банківськими картами людей похилого віку, які не дуже впевнено володіють прийомами блокування картки, користування мобільними додатками і взагалі звикли вірити людям на слово. Через це саме пенсіонери найчастіше стають жертвами шахраїв, свято вірячи у те, що їм телефонує співробітник банку, і що банк хоче ощасливити їх великим виграшем.

Таким чином, людям похилого віку, за їхньою згодою, можуть обмежити можливості управління банківською картою, віддавши її під контроль когось із молодих родичів.

“Для активації достатньо буде в налаштуваннях безпеки карти активувати процес підв’язки, далі ми покажемо QR код, який повинен відсканувати “контролер”. Після сканування той, кого контролюватимуть, дасть згоду на контроль своєї картки, після чого у “контролера” у списку карток з’явиться контрольована карта, аналогічно до “дитячої” карти”, – розповідає Горохівський.

Таким чином, бабуся або дідусь зможуть розрахуватися карткою в магазині за покупку продуктів, а от аферисти не зможуть вкрасти гроші з картки пенсіонера.

“Всі витрати будуть враховувати встановлені контролером ліміти та обмеження, і у разі якщо транзакція перевищує ліміт, за нею буде відмова. Вимкнути контроль витрат можна буде в “налаштуваннях безпеки”, просто скасувавши прив’язку “контролера”, – пояснив топ-менеджер monobank.

В Україні з’являться банкомати банку monobank

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×