Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Кому в Украине работодатели готовы платить больше – названы вакансии[:ua] Кому в Україні роботодавці готові платити більше – названі вакансії[:]

[:ru]В Украине в этом году наблюдается кадровый голод. Количество вакансий более чем в два раза превысило прошлогодний показатель. При этом растет и число претендентов на эти вакансии

Однако их все равно не больше, чем вакансий. Таким образом, сейчас работодатели оказались в невыгодном положении: они вынуждены предлагать сотрудникам более высокие зарплаты и различные бонусы. Об этом НСН узнал из сообщения на сайте TODAY.UA.

В Украине наметился жесткий кадровый голод. Много трудоспособного населения выехало на заработки за границу. А те, что остались, не в силах заполнить все вакансии, которые образовались. Так, на сентябрь прошлого года на кадровом портале Work.ua предлагалось 53 тысячи вакансий, а уже в сентябре нынешнего года их количество возросло более чем вдвое – до 108 тысяч. Таким образом, за год количество вакансий увеличилось на 108%.

[:ru]Кому в Украине работодатели готовы платить больше - названы вакансии[:ua] Кому в Україні роботодавці готові платити більше - названі вакансії[:]

За тот же период времени обновили свои резюме на этом кадровом портале 83 905 претендентов на рабочие места. И несмотря на это, вакансий остается больше чем потенциальных работников, которые могут их занять.

“На данный момент тенденция такова, что на рынке наблюдается определенный кадровый голод. Количество откликов на одну вакансию снижается, а предложения растут, поэтому можно говорить, что претендентам пока есть из чего выбирать-и сейчас их звездное время”, – подчеркивают эксперты кадрового портала Work .ua.

Поэтому работодатели, чтобы заполнить пустующие места, вынуждены идти на уступки наемным работникам. Очевидно, им придется обещать работникам более высокие зарплаты. При этом работники могут также требовать компенсации стоимости проезда, бесплатных обедов, дополнительных дней отдыха и других приятных бонусов от нелегкой наемного труда.

Работодатели предлагают в этом году более высокую зарплату

В сентябре 2020 средняя зарплата по вакансиям в Украине составляла 12 420 гривен. А год спустя, в сентябре нынешнего года, работодатели уже в среднем готовы платить по 13 667 гривен, то есть на 9% больше. Выросли и запросы от претендентов на работу. Средняя ожидаемая зарплата год назад составляла 13 783 гривны, а в этом году – 15 083.

Самые Высокие зарплаты готовы платить в таких категориях и отраслях:

  • топ-менеджмент, руководство высшего звена – 22 123 грн;
  • недвижимость – 19 577 грн;
  • транспорт, автобизнес – 16 151 грн;
  • строительство, архитектура – 16 043 грн;
  • страхование – 15 857 грн;
  • продажа, закупка – 15 811 грн;
  • культура, музыка, шоу-бизнес – 15 808 грн;
  • администрация, руководство среднего звена – 15 544 грн.

При этом предложенные по вакансиям средние зарплаты довольно ощутимо отличаются по регионам. Как и следовало ожидать, самые высокие средние зарплаты предлагают в Киеве – 15 813 гривен. Далее следуют Одесса и Днепр – около 13 300. А меньше всего готовы платить новым работникам в Ровно – 10 871 гривну.

Кстати, недавно “НСН” писал: В Украине подсчитали средние зарплаты: где платят больше

 [:ua]В Україні в цьому році спостерігається кадровий голод. Кількість вакансій більш ніж удвічі перевищила торішній показник. При цьому зростає і число претендентів на ці вакансії

Однак їх все одно не більше, ніж вакансій. Таким чином, зараз роботодавці опинилися в невигідному становищі: вони змушені пропонувати працівникам більш високі зарплати та різні бонуси. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

В Україні намітився жорсткий кадровий голод. Багато працездатного населення виїхало на заробітки за кордон. А ті, що залишилися, не в змозі заповнити всі вакансії, що утворилися. Так, на вересень минулого року на кадровому порталі Work.ua пропонувалося 53 тисячі вакансій, а вже у вересні нинішнього року їхня кількість зросла більш ніж удвічі – до 108 тисяч. Таким чином, за рік кількість вакансій збільшилася на 108%.

[:ru]Кому в Украине работодатели готовы платить больше - названы вакансии[:ua] Кому в Україні роботодавці готові платити більше - названі вакансії[:]

За той же період часу оновили свої резюме на цьому кадровому порталі 83 905 претендентів на робочі місця. Та попри це, вакансій залишається більше ніж потенційних працівників, які можуть їх обійняти.

“На даний момент тенденція така, що на ринку спостерігається певний кадровий голод. Кількість відгуків на одну вакансію знижується, а пропозиції ростуть, тому можна говорити, що претендентам поки є з чого вибирати і зараз їхній зоряний час”, – підкреслюють експерти кадрового порталу Work .ua.

Тому роботодавці, щоб заповнити порожні місця, змушені йти на поступки найманим працівникам. Очевидно, їм доведеться обіцяти працівникам більш високі зарплати. При цьому працівники можуть також вимагати компенсації вартості проїзду, безкоштовних обідів, додаткових днів відпочинку та інших приємних бонусів від нелегкої найманої праці.

Роботодавці пропонують цьогоріч вищу зарплату

У вересні 2020 середня зарплата по вакансіях в Україні становила 12 420 гривень. А рік по тому, у вересні нинішнього року, роботодавці вже в середньому готові платити по 13 667 гривень, тобто на 9% більше. Зросли і запити від претендентів на роботу. Середня очікувана зарплата рік тому становила 13 783 гривні, а цьогоріч – 15 083.

Найвищі зарплати готові платити в таких категоріях і галузях:

  • топ-менеджмент, керівництво вищої ланки – 22 123 грн;
  • нерухомість – 19 577 грн;
  • транспорт, автобізнес – 16 151 грн;
  • будівництво, архітектура – 16 043 грн;
  • страхування – 15 857 грн;
  • продаж, закупівля – 15 811 грн;
  • культура, музика, шоу-бізнес – 15 808 грн;
  • адміністрація, керівництво середньої ланки – 15 544 грн.

При цьому запропоновані по вакансіях середні зарплати доволі відчутно відрізняються по регіонах. Як і слід було очікувати, найвищі середні зарплати пропонують у Києві – 15 813 гривень. Далі йдуть Одеса і Дніпро – близько 13 300. А найменше готові платити новим працівникам у Рівному – 10 871 гривню.

До речі, нещодавно “НСН” писав: В Україні підрахували середні зарплати: де платять більше

 [:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×