Купити квартиру в Дніпрі

Хто може отримати “білий квиток” і при яких хворобах не беруть до армії під час війни

как получить "белій билет" и с какими болезнями не берут в армию

Так званий “білий квиток” може звільняти від мобілізації під час воєнного стану, але це стосується лише певних категорій. Однак, громадяни, які мають проблеми зі здоров’ям можуть отримати спеціальну позначку у військовому квитку

Які громадяни можуть отримати “білий квиток”, а також перелік найпоширеніших хвороб, при яких не беруть до армії НСН дізнався з повідомлення на сайті internet.ua.

Варто зазначити, що “білим квитком” у народі називають звичайний військовий квиток, у якому вказано про непридатність до служби в армії. Деякі категорії громадян можуть бути визнані обмежено придатними.

Як отримати “білий квиток”

“Білий квиток” видають після повного медичного обстеження, дані про яке затверджується спеціальною військово-лікарською комісією.

Хто може отримати "білий квиток" і при яких хворобах не беруть до армії під час війни

Які є категорії “білих квитків”

Категорія “В” (обмежена придатність) – такі громадяни вважаються обмежено придатними до військової служби. Це означає, що у мирний час їм може бути протипоказана служба в армії, а от у воєнний час їх можуть мобілізувати.

Категорія “Г” (тимчасова непридатність) – означає, що громадяни не підлягають військовій службі тимчасово. Залежно від серйозності захворювання відстрочку можуть давати від 6 до 12 місяців.

Категорія “Д” (повна непридатність) – особи, які повністю звільнені від служби в армії за станом здоров’я.

Найпоширеніші захворювання, з якими не беруть в армію

До таких хвороб належать: сколіоз, плоскостопість, артроз суглобів, проблеми із зором або слухом, гіпертонія, хронічний панкреатит, виразка шлунка, цукровий діабет. бронхіальна астма, СНІД. Також від призову звільняються громадяни, у яких відсутні пальці (палець) на кистях (рук або ніг), які сильно заїкаються, мають психічні відхилення.

З якими хворобами не призивають до армії під час воєнного стану

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×