Купити квартиру в Дніпрі

Які пристрої краще вимикати з мережі на ніч, щоб зменшити рахунки за електроенергію

Які прилади варто вимикати з мережі, щоб зменшити рахунки за електроенергію

Деякі прилади навіть у вимкненому стані, але підключені до розетки, можуть продовжувати “з’їдати” достатньо електрики в режимі очікування. Які пристрої треба вимикати на ніч, щоб зменшити рахунки за електроенергію

Про це розповідає НСН з посиланням Sante Plusmag.

Таке приховане споживання пов’язане з наявністю трансформатора, що залишається в роботі, навіть коли пристрій знаходиться в режимі вимкнення. Він перетворює змінний струм на постійний, продовжуючи споживати електрику, навіть якщо пристрій не вмикається.

Які пристрої треба вимикати з розетки, щоб зменшити рахунки за електроенергію

Які пристрої краще вимикати з мережі на ніч, щоб зменшити рахунки за електроенергію

Чи потрібно відключати всі пристрої з мережі

Може здатися, що найпростішим способом розв’язання питання “холостої” витрати електроенергії є повне відключення з мережі приладів, які не використовуються та перебувають у режимі очікування.

Однак перед тим, як систематично вимикати всі електроприлади вдома з розеток, подумайте про наслідки. Так, слід знайти баланс між економією енергії та безпекою пристрою.

Вимкнення певних пристроїв, таких як пральні машини та посудомийні машини відразу після роботи, може бути контрпродуктивним, оскільки вони використовують час очікування для виявлення витоку води.

Однак, якщо ви не перебуваєте вдома протягом тривалого часу, рекомендується вимкнути певні пристрої, такі як бойлери, холодильники та морозильники.

В цілому ж на ніч радять вимикати з мережі мікрохвильові печі, які “з’їдають” чимало електроенергії, електрочайники, блендери та тостери та іншу подібну кухонну техніку, не залишати підключеними до розетки комп’ютери та ноутбуки, а також не залишати на ніч на зарядці смартфони та подібні гаджети, що також негативно впливає на роботу акумулятора пристрою.

Які пристрої краще вимикати з мережі на ніч, щоб зменшити рахунки за електроенергію

Які пристрої та скільки споживають енергії у вимкненому стані

На сайті Державної інспекції з нагляду за енергетикою України наводяться дані про споживання електроенергії різними побутовими приладами:

  • телевізори споживають близько 1 кВт год на місяць,
  • музичні центри в середньому 1 кВт год на місяць,
  • DVD-плеєри – 0,5 кВт год на місяць,
  • комп’ютери – 3,6 кВт год на місяць.

Загальне енергоспоживання побутових приладів у режимі очікування (режим сну) може досягати 350-400 кВт год на рік.

Відомо, що підключені через подовжувач електроприлади витрачають енергію навіть тоді, коли ними не користуються. Тому або від’єднуйте подовжувач від розетки, або виймайте вилки приладів, підключених до нього.

Найгірше місце для Wi-Fi роутера в будинку – де не варто ставити пристрій

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×