Купити квартиру в Дніпрі

ФОП звільнять від податків – кому зовсім не доведеться платити

ФОП звільнять від податків

Багатьох ФОП звільнять від податків на період воєнного стану та ще, щонайменше, на рік після війни. Крім того, влада готує для підприємців ще цілу низку преференцій, які дозволять їм вистояти у цей надскладний час

Про те, які кроки влада робить задля підтримки бізнесу, розповів у своєму черговому зверненні президент Володимир Зеленський. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA.

ФОПів першої і другої груп повністю звільнять від сплати ЄСВ. А ФОПам третьої групи не доведеться платити ЄСВ за своїх працівників, які призвані до лав ЗСУ, або знаходяться в територіальній обороні чи інших захисних формуваннях, повідомив президент. Причому такі податкові преференції підприємці матимуть не лише на період дії воєнного стану, а ще й на тривалий час після його скасування.

“Усе це – на час воєнного стану та ще мінімум на рік після його завершення”, – пообіцяв Володимир Зеленський.

ФОП звільнять від податків – кому зовсім не доведеться платити

Крім того, підприємці, які господарюють на територіях, де точиться війна, будуть звільнені від податку на землю, а також не платитимуть орендну платню за землю державної і комунальної власності.

Крім того, право на відтермінування сплати податків отримують усі підприємства, які зараз не в змозі платити. Їх не каратимуть через затримані платежі.

Влада також ще готує серйозний пакет документів, які мають полегшити життя підприємцям, і допомогти їм відродитись після воєнних дій.

“Це – тільки перша частина великого пакету допомоги, урядової підтримки”, – запевнив глава держави.

Зараз влада намагається розробити систему кроків, від яких можна очікувати швидкого позитивного ефекту. Насамперед йдеться про полегшення становища людей, які найбільше потерпіли від воєнних дій.

Комуналка під час війни – чи треба українцям платити за послуги

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×